Köpråd: Saab 9-3/5, Audi a4/a6, volvo s40/s60/s80, VW Passat.

Tjenare, börjar bli dags att köpa bil nu och sitter och funderar på vad man skall köpa Har testat en Passat 1.8t och en s40 2.0t och båda bilarna var sköna, passaten var bättre men också 20.000,- dyrare. De andra bilen har jag ingen 'köruppfattning' om. Har tänk att lägga mellan 40.000 och 65.000 kronor men att köpa en bil som kostar 40.000 känns ju 'närmare' eftersom det ändå rör sig om ganska mycket pengar. Men om bilen är värd 25.000 kronor mer (gapet mellan 40.000 och 65.000) så är det ju givetvist intressant. Har varit inne och läst och kollat en del på de olika bilarna men det största frågetecknet är service som skall göras på bilarna. Hur mycket kostar det att laga bilen om något går sönder, det känns som att det är mycket sånt också. Vilka är det vanligaste felen på bilarna som jag har nämt i topicen, jag kan inte särskilt mycket om bilar så jag vill ju ha en bil som kan rulla mycket och som inte behöver vara inne på verkstaden alternativt kompismek. Vill helst ha en bil med turbo eftersom det känns skönare helt enkelt. Vilken av bilarna hade ni köpt? Vad bör jag tänka på om de olika bilarna? MvhSvar på inlägget: Köpråd: Saab 9-3/5, Audi a4/a6, volvo s40/s60/s80, VW Passat.Om man bortser ifrån turbon, vilken bil är då mest prisvärd eller är det en smaksak vad man vill ha? Läste också att Audi var lite dyrare att laga men vet inte riktigt om det stämmer.


Saab 9-3 MED turbo enligt mig! Du får helt klart en vettig Saab nu när det går lite knackigt för dem. Mycket bil för pengarna! Att köpa en Saab med v6 är ju fan som att köra Volvo och tro att den är ekonomisk... (ironi)


Vill du ha en Turbo bil som du kan köra ifrån bmw M3 ? hosta upp 80k så kan du få köpa min;)


Av de bilarna är Audi mest för pengarna, men kamremsbyte är dyrt på dem. Saab 9-5 är inte dålig den heller, mitt andraval bland de du räknar upp. Men för 25-40k får du en riktigt fin Alfa 156, betydligt roligare bil som är mer välbyggd än volvo/Saab. AR är skickliga bilbyggare och bilarna håller fint om man sköter dem, å andra sidan är delar, service och försäkring dyrt. Men om du slår till på en billigare alfa typ http://www.blocket.se/ostergotland/Alfa . 20&w=3 så har du ju en rätt bra skillnad i pris upp till de bilar du räknar upp. Alfa är inget under av pålitlighet men du kan köra helförs Alfa och serva på märkesverkstad i flera år innan skillnaden i pris är uppvägd. Det räcker att köra ner till Danmark så är Alfa en väldigt vanlig bil, det är bara i Sverige folk tror det är krånglande rosthögar fortfarande


Jo men Saabarnas V6or HAR turbo, enda saaben utan turbo är 9-3 1,8i opel motor.


Det är väl endast de nya 2.8 v6 som har turbo? 9-5 finns väl med v6 utan? Även NG 900 v6 som är en opel motor Kikade nu och de va som fan, 3.0T! fränt


Men 900 V6 med Opelmotorn på 170hp har väl ingen turbo? Sedan glömmer du 900/9-3 2.3i osv


Tack för svaret. Självklart är en billigare bil mer intressant eftersom det är ju mindre pengar. Har kollat lite på AR bilarna, är det någon speciell modell som är bra, tänkte också fråga hur står sig de bilarna emot en volvo s40?


Faktum är att alla saabs T7-motorer (i 9-5) har max vrid redan vid 1800 varv, det är bara vissa av dom senare T8-motorerna som sitter i NG9-3 som har max vrid vid 2200-2300 RPM.


Som XM svarade så är Alfan en helt annan bil när man pratar om körglädje. Och så har Alfa "själ" på ett helt annat sätt än Volvon i allt, svårt att förklara man måste väl haft/kört en för att förstå Men man kan väl förklara det som att man tycker att bristerna är rena skitsaker jämfört med fördelarna när man kör den. *Oj ett handtag trillade av, vem bryr sig KOLLA den kurvan "vroom" tänker man* Men när det gäller det praktiska, kvaliteten och det rent logiska är Volvo överlägsen i allt. Alfan har ett väldigt trångt bagage (eller normalstort i liter räknat, men går knappt att använda då luckan/gapet in är så litet) och fällbart säte är inte standard. Saker som Oljepåfyllning, batteri osv är korkat placerat och svåråtkomligt. Lampbyte är ett helvete, där finns en del detaljer (till exempel mattan i hjulhusen, misstänkt lik inredningsmattan och hänger ner när man kör i väta...) som är tråkiga. Men när det gäller driftsäkerhet är inte Alfa mycket sämre om man kollar statistik, dom låg bättre än Saab iaf senast jag kollade. Och just de "viktiga" sakerna som man vill skall fungera och är dyrt att byta brukar faktiskt hålla på dem, det är allt runt omkring som kan krångla. Pratar man inredningskvalitet så hamnar Volvo låångt efter, det är fina material och välbyggt i Alfan. Skinnklädseln är en av marknadens mest välsydda. Så för och nackdelar. Bästa modellen? I den prisklassen du är ute i och med de kraven tycker jag 156an. 147an är fin den också men trängre och nyare=dyrare. Så köp en 156a med 4an på 155hp är mitt råd, sexan är en av världens mest underbara metoder (inte bara jag som tycker, fråga varenda biltestare ) men den dricker en hel del räkna med 1.1-1.2 liter milen och kamremsbyte är dyrt på den. Med 6a blir bilen lite framtung, när det svänger är faktiskt 4an roligare. Samtidigt som det är bättre ekonomi i denna. Kolla även på Selespeedlådan (sekventiell, paddlar) ,antingen älskar eller hatar man den. Så 156 2.0 TS, eventuellt Selespeed säger jagKöpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka