Köpråd: Pålitlig lågmilare för runt 30 000 kr

Hej! Är helt förvirrad efter att ha kollat bilannonser på blocket. Tänkte att om jag skrev ned vad jag sökt efter på blocket och vad som dykt upp, så kanske ni kan ge tips om vad jag bör sikta in mig på och vad jag bör undvika. Viktigtast är att det är en någorlunda pålitlig bil som är någorlunda billig att lämna in på service Miltal: Max 15000 mil Årsmod: -97 eller senare Drivmedel: Bensin, för dieselbilar är det väl en jäkla skatt på? Pris: Just nu har jag 25 000 kr att lägg men kan tänka mig upp till 40 000 ifall det är nåt riktigt bra. Behöver inte ny bil förrän slutet av augusti så det är ju ingen panik, kan lätt ha is i magen. Här är en liten lista på bilar som förekommer en del. Kommentera gärna: * VW GOLF III * VW GOLF IV (De flesta ligger runt 14 000 mil och ca 35 000 kr) * Peaguot 306 och 406 * Ford Fiesta/Mondeo/Focus * En massa japanska och franska mikroskopiska bilar som visserligen bara gått runt 10 - 12 000 mil och är årsmod -02 och senare Jag kommer ha bilen till att åka och handla, samt jobba här i Uppsala, samt åka till Stockholm och hälsa på vänner och familj. Alltså inga större sträckor eller jobbiga vägar. Kör bil ca 1500 mil/år. Vill gärna ha dragkrok då det gör det lättare att ta med cykeln. Preferenser jag söker med betyg (1 = inte det viktigtaste - 5 = mycket viktigt) - 5-dörrars (5) - Kombi (3) - Om inte kombi, stor bagagelucka + möjlighet att fälla baksätet (4) - AC (3,5) - Dragkrok (4,5) - Billig att serva (4) Kom gärna med förslag på märke och modell samt årsmodell som jag bör sikta in mig på . Vad är tex bäst... en GOLF III - 98 som gått 10 000 mil för 25 000 kr eller en GOLF IV -98 som gått 15 000 mil för 25 0000 kr? Tacksam för alla svar och tips!! Jake (som är trött på dåliga bilaffärer)



Svar på inlägget: Köpråd: Pålitlig lågmilare för runt 30 000 kr



Undvik Ford, och även de franska bilarna är inga höjdare tkr jag. Golf är en toppenbil och för en modern bil är 15-20k ingenting. Alltså är en Golf IV för 25k ett väldigt mycket bättre köp än en 3a :) Vi skulle skaffa en bil i den här klassen i våras, valet föll efter mycket provkörning på Mercedes A-klass. Väldigt liten (3.5m typ) men rymmer ändå mer än de längre konkurrenterna. Speciellt praktisk är den eftersom man kan fälla eller till och med ta ut alla säten utom förarsätet och få mycket plats. Dragkrok har vi också på våran, 1100kg får den ta på kroken. Trots att den är relativt liten är den stadig och gå att köra, tycker den var stabilare än både focus och co samt mondeo och co att köra. Och så har den klarat sig bra i krocktester, välter gör den inte längre. Det har Mercedes sett till med massa olika anti-kul system och ordentlig fjädring :P Med Service, menar du på auktoriserad verkstad då eller? Mercedes är väl lite dyrare än snitten men inte jättefarligt. Men vissa reperationer är svindyra då det är svintrångt under huven och en massa måste plockas bort för att man skall komma åt! Så behöver du byta generator, startmotor eller så kostar det. Hedin bil skulle ha 13k för att byta startmotorn på vår A190! Som tur väl finns det icke auktoriserade verkstäder som "bara" skulle ha 4-5k. Detta är väl bilens stora nackdel, tillsammans med att den är lite rostkänslig. Men sköt om den (tvätt/vax) och håll tummarna för inte startmotor etc ryker så är det en kanonbil :)



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka