Köpråd: Fyrhjuldriven/Bakhjulsdriven bil för 20.000 kr

Tjenare! Nu har jag bestämt mig för att köpa bil, jag vill ha en bakhjulsdriven eller fyrhjusldriven bil för ungefär 20.000kr, men jag vet inte vilken bil som skulle passa bäst. Det ska vara komfort men samtidigt rolig att köra, hjälp mig snälla!Svar på inlägget: Köpråd: Fyrhjuldriven/Bakhjulsdriven bil för 20.000 krBmw 325 E30, finns som bakhjulsdriven 325i och fyrhjulsdriven 325ix. Väldigt rolig bil att köra, komfort? För att vara en liten och sportinriktad bil är den bekväm, men det är komfort som är huvudsyftet med den bilen. Vill du ha en nästan lika kul bil med mer komfort, kolla på Bmw 525i/525ix istället. Men nämre eftertanke, 525ix har en bättre motor (kamkedja, så gott som outslitlig) än vad 325 har (kamrem) och dessutom är E34 en av Bmws mest välbyggda bilar. Satsa på en sådan... Bmw med fyrhjulsdrift driver mer bak än fram, vilket ger ett bakhjulsdrivet beteende trots att den är 4x4. Det är min definition på "kul att köra" i alla fall Ett annat mycket bra val är Audi quattro, tänker på gamla Audi 100 då. Vad jag hört (*läst) så ska turbo 4an vara ett bättre val än V6an. Men om man skall ha V6 är det lika bra att gå på 2.8q direkt istället för 2.6q. Audis bilar är understyrda till betendet och därmed (enligt mitt tycke) inte lika roliga som Bmw. Därför hamnar det på andra plats i listan, men inget dåligt val de heller. Om Bmw finns ett kanonforum (www.autopower.se) där du hittar det mesta. Nått liknande om Audi känner jag inte till. Rent generellt, det viktigaste att se upp med när det gäller Bmw (och även audi quattro kan jag tänka mig) är buskörda/hårdkörda bilar. Bilar som är roliga att köra körs gärna hårt, vilket ger en bil som kan kräva dyra reparationer. Lycka till med köpet!


Ett bra förslag är Audi Coupe' runt en -93:a fina bilar med 5cylindliga 2,3l motorn, sen finns den med 2,8l v6:a. Den är då framhjulsdriven och finns även som quattro, dvs 4x4


Jag har kollat på olika bmw 325/525 och audi 100 quattro, men även volvo 940/740/240. Bilen jag ska köpa ska även ha ganska bra lastegenskaper.


Jag har provkört en kompis audi coupe och den verkade fin i motor och drivlina å sånt, men den känns för liten. Men tack för svaret!


Tackar för svaret! Jag tror det blir en Bmw 525i eller en audi 100 2.3 quattro men jag är inte säker riktigt ännu. Jag ska kolla upp vad en Bmw kostar i försäkring och sånt.


ingen orsak, lycka till med sökandet!


Kika på Omega 3000 från 90 och framåt med 24V-motorn. Kan kanske vara nåt, mycket bil för pengarna om du hittar en utan rost i trösklarna.


Tackar! Jag ska kollar om jag hittar någon fin Omega på blocket.


Här är några bilar jag har kollat på, skriv vad ni tycker:Audi 100 2.3 quattro -92 Bmw 525i -93 Volvo 740 gl -90 Volvo 940 glt -91 Finns nog mer fina bilar runt om i sverige men det här är några fina jag hittade i norrbotten/västerbotten.


Tycker Audi och Bmw är "mer" bil än Volvo-bilarna. Även om i alla fall 740n är slitstarkare. Du skulle kolla förs på Bmw skrev du ovan? Denna kommer förmodligen vara något dyrare än till Audi (brukar vara så). Men kom i håg att Bmwn har kamkedja, räkna på vad det kommer kosta att byta rem på audin delat på antal år en rem håller. Förmodligen kommer detta äta upp den högre förskostnaden Bmw 525-93 har M50 motorn med Vanos, en motor som (som sagt) är så gott som outslitlig. Även med fyrhjulsdrift kör man en sådan på under litern trots gasfot. Mitt val av de där.


Instämmer.


Tackar så mycket! Ja nu har jag nog bestämt mig! Det blir en Bmw 525i -93. dom verkar, som du säger, hållbarare och roligare att köra, och jag har kollat prisskillnaden mellan bmw:n och audi:n vad gäller service och reservdelar, bmw:n är inte något dyrare än audi:n. Tack för hjälpen än en gång!


Nja... Var det inte så att Legacy egentligen var ett steg uppåt från Leone-modellen (som dock slutade säljas i Sverige med Legacyns intåg), och att Impreza i sig är ersättaren till Leone, som såldes på andra marknader till och med att Impreza kom?


Jag skulle kört på bmw 525, men tänk på att ifall något händer så kan reperationerna bli dyrare en på tex en volvo 740. Har en bmw 520i och tycker det är väldigt skön komfort i den samt bättre effekt och drar mindre soppa än tex en volvo 740. Här kan du läsa allt om e34 modelen och motoralternativen: http://www.autopower.se/Guider/Begagnatguiden/E34/


Kul, grattis till en bra bil då. Är det en rwd eller 4x4?


Jag har kört alla utom 940in och mit val är utan tvekan audin. Riktigt grym bil att både åka och köra. Sedan om du ska ha en 4-hjulsdriven så är bmws 4x4 klen och audi är ju kända för att vara oslagbara när det gäller 4-hjulsdrift. Sedan kamrem vs kamkedja så vist får man byta remen vid 6k mil eller något men det är inte säkert att en kedja håller för alltid. Den kan behövas att bytas och då kostar den mer än en rem. Men lägg på några kronor till och köp en s4. Då har du en fruktansvärt underbar bil. Nypris som 4st volvo 740 tillsamans. Köp audin


volvona går ju helt bort körgläjde finns inte bmwn alla gånger har bara en 520 nu men åker ifrån dom där gamla volvosarna utan problem


*Mycket mer än en rem Men å andra sidan, kan en kamrem gå av. Avsevärt vanligare än att behöva byta kamkedja, och väldigt mycket vanligare än att en kedja går av. Rätt skött kan man i princip räkna en motor med kedja som en evighetsmaskin. Har bilen varit dåligt skött? Då har man ofta större problem dolda i bilen än en rem eller kedja som kan ge upp Att kalla Bmws 4x4 klen är kanske inte rätt ord, den brukar knappast ge upp i första taget. Men att Audi är bättre på 4x4 är inte mycket att säga emot. Om de är lika roliga kan man däremot diskutera, på samma sätt som man kan diskutera fram eller bakhjulsdrift. Ett evighetsämne helt enkelt.


Utveckla gärnaKöpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka