Köpråd: Ny tjänstebil/förmånsbil för 320tkr

Jag ska börja nytt jobb snart och ska få plocka ut valfri bil, max 7,5 basbelopp = 321.000 kr. Jag behöver en kombi, men det finns ju hur mycket som helst därute så jag är helt snurrig och behöver lite tips och råd. Jag har ingen större erfarenhet av bilar, annat än min nuvarande Passat sedan 08 2.0 FSI. Den är snygg men jäkligt tråkig att köra. Jag vill ha en bil som är rymlig, trots barnstol i baksätet och den får gärna vara snygg och rolig att köra. Automatväxel är ett krav! De modeller jag kollat på och gillar är Audi A6 avant, BMW 318i, Opel Insignia och Honda CR-V. Kanske v70 med r-design. Jag vill gärna ha lite extra "lull lull" om det ryms i budgeten. Hur ska man tänka, ska man välja en A6:a utan lull lull, BMW 318i med lite extra grejer eller Opel/Honda med i princip allt roligt lull lull? (Med "lull lull" menar jag bra ljud, GPS, Skinnklädsel, panoramatak och liknande) Eftersom det är en förmånsbil är det inte särskilt viktigt för mig med garantier, skatter, livslängd på diverse delar och liknande. Jag kommer ändå bara ha den i 3 år innan det blir dags för nästa.Svar på inlägget: Köpråd: Ny tjänstebil/förmånsbil för 320tkrchrysler 300c kombi läcker och rymlig eller dodge magnum vet ej vad dom kostar men fina är dom tror att dom är rätt billiga , man behöver ju inte största motorn //agadiffen


Tänkte tipsa om passat med gas som väl ska bli riktigt fin månadskostnad på men du tyckte ju som sagt den du har nu är rätt tråkig. Kommer inte riktigt ihåg vad V70 med momentum-paketet ligger på men de är iaf riktigt trevliga faktiskt.


Audin är ju bara att glömma för de pengarna.


Jag pratade med en säljare på Audi som sa att han kunde lämna 8-10% rabatt vid företagsköp. Med den rabatten sa han att jag kunde få en A6 avant 2.0 FSI Multitronic, inklusive X-edition paketet för 7,5 basbelopp.


Har du kollat på Bmw 118D? Den är toksnål och miljöbilsgodkänd vilket ger lägre förmånsvärde osv. Eller den är kanske för liten? Annars har du rum för en hel del lull-lull upp till 320kkr där Annars är 318 en trevlig och stabil att köra, plocka bort orginal run-flat däck så blir den ett par resor bättre hög fart. Är 118 för liten är den ett bra val Skall du ha en V70 är Ford Mondeo i princip samma bil, fast lägre pris...


köp en nyare saab kombi


Enligt ryktet går det knappt att leasa nya Saabar då ingen vill ta i dem ens med tång som begagnade. Dessutom hjälper det ju inte med 50% rabatt på nybilen då förmånsvärdet beräknas på listpris.


Audi A4 Avant med lite lulllull då? 320 000 med 1,8TFSI (180hk) med Multitronic-växellådan och X-line-paket. X edition Paketet innehåller följande:-Radio Concert -Farthållare -Mittarmstöd -Färddator i färg -Larm -Xenon plus -Metallic/Pärleffekt Med din rabatt så kanske det går att skyffla in mer


Satsar du på en 318 behöver du inte välja till någon utrustning:) Det som ingår i audis "X-edition" som åvan är standard i bmwn, plus en lång rad prylar till:)


´ Klart som f*n att han ska ha den största motorn!


Audi, Bmw... Köp ett paket mjöl istället! Ska du ha en RIKTIG kärra som passar dina önskemål så spana in Chrysler 300C som agasiffen skrev, allt annat är bara löjligt om du ska ha en större bil med automat


tänkte mest på priset dom är ju dyrare ju mer motor dur väljer


En Kia med allt i tillbehörskatalogen plus en till likadan bil på släp.


det enda 300c:n duger till är att se bra ut, failar på allt annat, nae ja hade nog faktiskt satsat på en a4 om du vill ha pålitlighet och hyfsat mkt lullull och lite körglädje, tkr du det är viktigare med lite mer lastrymme är väl v70:n det bästa valet, enda tråkiga med nya v70:n är ju att allting är optioner, och att det har varit lite si å så med kvaliten.


Octavia Combi RS 2010 med TSI 200 DSG6 Automat för 254 000kr. 66000 att lägga på extrautrustning! Man kan nästan kryssa i allt.


För den pengen kan du få en Alpinvit Bmw 318iT med:Komfortpaket CD-stereo Parkeringshjälp takreling armstöd aut. avbländingsbar backspegel farthållare aut.klima regnsensor Sportstolar Xenonljus helljusassistant Velourmattor Dragkrok avtagbar Adaptiva kurvljus Sportläderratt Och två förvaringspaket som ger lite fack och spännannordningar här och där Detta blir 320 600:- Vet inte vad du menar med lull-lull, men där finns allt man behöver tycker jag i alla fall. 318i är ingen räcer direkt men upplevs inte slö och den är framför allt snål.


Han ville ha en stor bil... 3 serien är ju inte mycket större än en Nissan Micra (som förvisso är rätt stora för att va så små) En Subaru Outback kanske vore något eller en Saab 9-5 Griffin? Inte alls lika rätt som en 300 men mkt bättre än en liten bmw...


Det var TS själv som föreslog en Bmw 318 inte jag. 3-serien kanske inte lastar så mycket, men i körkänsla och stabilitet känns det betydligt större än vad yttermåtten skvallrar om. Alla vill kanske inte släpa runt på en stor klump som 9-5 eller outback. 9-5an är inte mycket stabilare än E91, inte med tanke på hur pass större den är.


Så klart är det så,men va tusan ska det va så SKA det vaKöpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka