Köpråd: Seat Ibiza som förstabil eller en enkel sommarbil?

Hej! Var tvungen att starta en ny tråd för att min förra tråd låstes av någon anledning. Men där är så här, Jag fyllar 18 snart och då hade jag tänk köpa bil, men problemet är att jag inte riktigt vet vad jag ska göra. Min faster kan kanske sälja en Seat Ibiza (det är en -98 eller 97:a) och den har bara gått 5-6 000 mil. Men jag vet inte riktigt om det är en bra första bil? Någon som har erfarenhet av den bilen? Är det är bra första bil? Det andra jag funderar på är att jag ska köpa en bilig jävla bil för några tusenlappar som jag bara kör över sommaren och kanske köper en mer ordentlig (stvning?) till vintern när jag antagligen har lite mer pengar. Vad tror ni är bäst? Till Admin:Ni borde göra så att man kan göra en omröstning.Svar på inlägget: Köpråd: Seat Ibiza som förstabil eller en enkel sommarbil?Seat, det är väl i princip en VW med lite annorlunda design. Så tror de håller rätt så bra, samtidigt som en liten smidig bil som Ibiza är bra som förstabil. Köp Ibizan och kör med den ett tag tills du känner dig redo och har råd med en... ordentlig bil som du uttryckte dig (inte för att Ibiza är dålig)


Jag hade en Seat Ibiza 1.6SX något, 101hk. Kanske inte den roligaste bilen men den funkar jue. Klarlacken släppte ganska fint på den också Men den gick hyfsat bra. Inga större krångel.


Jag har haft en Seat ibiza cupra 16v -98. Den bilen saknar jag, snygg, gick bra och var billig att åka i Bilder finns i profilen om du vill se. Det är en blandning mellan golf 3 och polo kan man säga.. och min fungerade bra, inga större fel


Din va riktigt snygg, kommer dock inte hålla på och fixa och så med utsendet och kanske inte heller så mkt me motorn heller. Nån som vet vad den drar? och är försäkringarna dyra? Hur kan man kolla upp sånt? Den kommer stå på min farsa.


En sådan bör inte dra mer än 0.6-0.7, en så liten och lätt bil som det är. Och försäkringen kollar du lättast upp på ert försäkringsbolags hemsida där man kan få prisuppgift genom att slå in lite uppgifter om en själv och bilenKöpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka