Köpråd: 6,5" midbas. + Tidskomp fråga.

Sökte runt på forumet efter liknande trådar men hittade inget vettigt. Söker alltså ett par 6,5" midbasar för runt tusenlappen styck. Just nu har jag ett Blaupunkt VPc 542 Pro 2-vägskit fram. Det driver på riktigt bra och spelar grymt rent, men saknar dendär lilla extra snärten i midbasen som jag gillar, vilket de flesta 5,25" gör. Så nu ska kitet upp i brädan och 6,5" midbasar i dörrarna. Har kollat runt på de flesta butiker jag minns namnet på och den enda vettiga midbasen jag hittat hittills är u-Dimension RM406. Så tips är varmt välkomna. Midbasarna och 2-vägskitet kommer att drivas av ett Blaupunkt VPA4120. Så 120wrms/mid i 4ohm eller 180wrms/mid ifall man hittar någon 2ohm. Mvh SandvikSvar på inlägget: Köpråd: 6,5" midbas. + Tidskomp fråga.Jag säger Amega 6,5" midbas. Ruskigt bra klipp i dessa midbsar, kostar 1749 kronor paret.


Ah, satt satt bara och kollade under basar/6,5" på din butiks sida. Nu hittade man ju mycket godis under mid/6,5". Tackar! Skickar ni till Finland?


Bara att maila oss så fixar vi det.


Orkar inte starta ny tråd så frågar här. Verkar som det funkar bäst med tidskompet ifall man har basen fram. Men hur blir det ifall man sätter basen i baksätet? Blir ju inte så långt fram till förarplatsen då heller? Köpt en begagnad Blaupunkt Bremen MP74 (ni som vart med längre kanske minns den när den kom ut 2004, Blaupunkts värsting med tidskomp, 127 bands EQ som programmeras med dator osv..) nu så ska börja labba med tidskomp snart och det vore ju bra att veta hur det funkar med basen i baksätet innan jag börjar bygga.


Nu kör jag själv med basen fram. Men då man har läst och lyssnat på folk som har hållit på längre så utgår man från den högtalare som är LÄNGST BORT och kompenserar in de andra efter den. Alltså man fördöjer signalerna till de andra högtalarna så att de når ditt öra samtidigt som ljudet fårn basen.


Ja precis så gör man! För du vill ha dem så långt bort som möjligt för då minskar skillnaden i sträcka mellan höger o vänster sida. Annars försöker man ha alla på samma avstånd så ordnar det sig men det är inte lätt. Det finns många olika fabrikat som säger att de har tidskomp. Men en grundförutsättning är ju att du kör allting aktivt. Ok om du har diskant o mellan på bräden så går det bra för de sitter ju på samma ställe. Men filtrering bör ju ske i apparaten med tidskompet och du har en förstärkare för varje register. Kit 200-20000hz med en förstärkare Bas dörr 70-200hz med en förstärkare eller 4kanal ihop med kit. (4xca50w) Bas i bagaget 20-70 med en förstärkare. Då blir det ju 3par (2p+1st) lågnivå kabel med musik till varje frekvens område. Hajjar du??Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka