KÖPRÅD bil i golfklassen

Hej! Jag söker efter en bil i golfklassen , jag är ute efter en bil men trevlig väghållning samt en tilltalande motor.Bilen jag söker efter bör vara årsmodell runt 97-01. Turbo eller sugmotor spelar inte så stor roll bara den inbjuder till trevlig körning vid behov. Bilar som jag har sneglat på är Renault clio sport (172hk) Golf 4 gti samt peugeot 206 gti (98-00). Har ni några synpunkter /rekommenderingar så skulle det uppskattas MVH dddaleSvar på inlägget: KÖPRÅD bil i golfklassenOm du ska ha en bil i golfklassen är ju just en golf bästa alternativet. Jag skulle satsat på en Golf GTI i alla lägen (Y)


golf gti från 03 isf med 180hk och 6 växlad låda. Annars golf v6 4-motion med 204hk


Håller med föregående talare. GTI 180 eller V6 4-M. GTI 150 är ju ett alternativ, med chip så har du ~190 hk, men du får inte 6-petaren som är rätt trevlig att umgås med.


verkar som golfen har få övermän i denna klass. och motormoddning som chip avgas mm finns de ju gott om , om man nu vill göra det..


audi s3 ?


CIVIC Type-R


Kloka ord !


trötta


kolla på helhet väghållning, utseende, inredning, motor. civicen tar alla överstående


Vtec just kicked in yoo! Och ett underbart ljud.


Hur rör sig golf v6 4-motion med 204hk mot en Vr6 ?? Inget med frågan att göra, bara en ren tanke som slog mig.


Jo de kan upplevas trötta om man fegar med gasen och varvtalet, V-tech kräver ju en lite unik körstil med extra tung högerfot för att upplevas optimalt och då syns många andra i Golfklassen i backspegeln Jag har svårt att ge ett tips när det inte angivet någon prisklass men ett prisvärt alternativ måste jag säga att Skoda RS är, både Octavia och Fabia.


ja men inte i axx


Honda CTR, tycker du den är trött? Tja då har du ingen som helst aning om hur man kör en sådan bil. Jag hittar inga bra tider att jämföra på Google, men jag skulle tro att CTR piskar ovanstående bilar enkelt. Och hurvida Citroen Xantia har "tysk kvalitet" går att diskutera, tillförlitlighets och andra kvalitetsundersökningar talar inte för det. Du (XM) talar alltid om underskattade Citroen och dess förträfflighet och jag kan hålla med om att det är mest skitsnack i ryktena om märket. Men att det ligger nämre botten än toppen i undersökningar är vad som brukar bli resultatet. Är Citroen så himla bra som du nu påstår, då borde det inte vara något problem för dig att presentera någon sorts källa eller undersökning som visar på detta? Så fram med en undersökning där Citroen ligger jäms med Bmw, Mercedes och Audi. Får det är väl dessa man brukar prata om när det skall vara "tysk kvalitet". Senast jag kollade låg Citroen en bra bit under medelbilen, vilket var i Dagens Industris undersökning. Visserligen låg även Mercedes där nere i detta fallet, men i andra änden låg Bmw (förstaplats) och Audi. https://di.se/Nyheter/?page=/Funktioner . 6Page%3D32 (Tryck på "tillbaka till artikeln") Rent generellt brukar Mercedes ligga i den övre halvan i undersökningar som dessa. Men på senare år har de börjat dala ner då och då. Med en Mercedes själv (inte upplagd här) skulle jag gissa på att det beror på rost, elfel och en viss ovilja att erkänna och åtgärda dessa. Enligt andra på forumet förekommer inte sånt här i högre utsträckning hos Mercedes än konkurrenterna, och i så fall har jag ingen förklaring till det hela. Lite väl off topic på Mercedes där, men fram med en undersökning på det förträffliga Citroen tack. Själv hade jag gärna rekommenderat en Mercedes A-klass i denna tråd då det är en väldigt stadig och go bil att åka i samtidigt som den nog hör till en av de mest praktiska. Tyvärr gör elfel, rost och svindyra priser på reperationer (vilka behövs) att det inte är en bil jag rekommenderar. Mvh


Kan du säga vad som är så överskattat med golfen? Vadå kass framvagn, har haft min i 4500 mil, snart 3 år och det enda jag bytt som kan vara relaterat är krängningshämmarbussningar (stavas väl så) och det är normalt slitage, något som kostade 1000-1500 hos märkesverkstad. Snacka om klen framvagn! Tilläggas kan väl att bilen gått totalt 16500 och tidigare ägaren bytte en stötdämpare också...


Men hur du än vänder och vrider på det så är det en fransk bil. Som förövrigt är skitful.


Skönhet är i betraktarens öga och smaken är ju som baken, delad... vilket är en jävla tur... men tycker golf 4 verkar vara jävligt trevliga bilar... är själv nöjd med min gamla golf 3 som gått snart 24000 varav ca 2000 hårda mil i min ägo... bytt stötdämpare runt om och annars bara servat bilen.. och den har inte svikit.... än.


Renault Clio Sport är inte i Golf-klassen utan klassen under. Vill du ha en jämförbar Renault får du titta på Megane Sport (2.0T 225hk), tyvärr finns inte de roliga modellerna R26 (med diffbroms och 230hk) och R26-R (med diffbroms, 230hk och lättad 125kg) i Sverige. Renault Megane R26-R har förövrigt rekordet runt nordslingan för framhjulsdrivna bilar. Enligt de flesta brittiska och franska bantester är den snabbare än motsvarande VW, Ford, Peugeot och vad man nu kan hitta i samma klass.


Lancia Delta eller Seat Leon CupraKöpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka