Köpråd: Toyota Corolla -88 lite fix

Hej, jag har genom en av farsans kompisar hittat en -88as Toyota Corolla som är snuskigt billig. Den är skapligt sortfri å fräch i övrigt. Ända problemet är att motorn går dåligt. Hur mkt jobb är det att byta motor i en sån och ungefär vad får man ge för en motor? farsan satt å räknade lite å han tror att för en ca. 5-6.000kr så borde jag ha en skapligt fräch bil. Vad tror ni, kommer slutsumman att hamna därikring? Vad är de för utom rost jag måste kolla efter på den? Nått som brukar jävlas på dom? Vad tror ni, kan det här vara en bra affär?Svar på inlägget: Köpråd: Toyota Corolla -88 lite fixMotorn går lite dåligt? Är det konstaterat att det bara är att byta ut den eller finns det en chans att reparera den ni har? Hur van är du vid att meka? Har du aldrig lyft ut en motor förut så räkna med att det kommer ta tid innan ni har fått ihop allt. Men har ni bara lite mekvana och rätt uppsättning verktyg är det inte mission impossible direkt Kolla på sidor som tex bildelsbasen.se och se om de har någon motor till din bil, så får du själv en uppfattning om vad det kan komma att kosta Men kolla upp den befintliga motorn först om det inte redan är gjort, är det inte ett allt för stort fel kanske det är avsevärt smidigare att reparera denna istället? Om inte annat så sparar du kostnaden för en ny motor.


Farsan va å kollade på den igår och motorn går men den går dåligt och trycker ur sig olja. Vi tänkte att de borde vara minst jobb att byta motorn men klart vi kan kolla upp vad som är felet på motorn först. Jag själv har inte allt för mkt mekvana men farsan har ganska mkt mekvana. Verktyg har vi så vi klarar oss. Den verkade va i riktigt bra skick förutom motorn, fanns lite rost på bakluckan och nåraq små bulor på förardörren och sparklådan men de var tydligen de enda farsan kunde hitta.Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka