Köpråd: Nissan 300zx vs Impreza wrx sti

Tjena! Nu är det såhär att man är på köpstigen igen, har snöat in mig på 2 objekt, en nissan 300zx som där är gjort i stort sett allt jag begär (-91a 11k mil) och så är där en Impreza wrx sti (-02 8k mil helt original). Kan verkligen inte bestämma mig mellan dessa bilarna. De ligger i stort sett samma pris men försäkring skiljer sig enormt, 9k hel/hel för 300an och 20k för imprezan. Fördelarna med imprezan är att den är en året om bil och 4-hjulsdriven men om man vill få den till att röra på sig och se någorlunda bra ut så är det minst en 30.000 som måste upp på bordet. Nackdelarna är som sagt den absurda försäkringen. 300an är i mitt tycke en riktigt jävla snygg bil men det skrämmer mig att köpa en, snart, 20 år gammal bil för relativt mycket pengar. Försäkringsskillnaden kan man lägga i reparations buffert iofs =/ Men som sagt, beslutsångesten är ett faktum. Måste ha hjälp. Tanken är att bilarna ska kunna användas som någorlunda bruksbil samt även kunna köra ner till strippen och även banan och få sträcka ut lite. Ursäkta för den osamanhängande skrivningen Börjar att bli ganska sent Tack på förhand!Svar på inlägget: Köpråd: Nissan 300zx vs Impreza wrx stiDerdelis, köp Nissan 300an. För känns som Subarun börjar bli allt vanligare här nere.


Jag har kört båda sorternas bilar och jag säger också att du borde satsa på 300:an. (jag är lite partiskt iof) Men den sticker ut mer i mängden och känns mycket sportigare att köra. Imprezan känns mer som en familjebil. (typ chippad volvokombi) Så är det inget krav att den ska fungera bra på vintern så är 300:an det roligaste alternativet. När det gäller reservdelar och liknande vet jag inte hur det ser ut med priser och liknande men när det kommer till mekvänligheten så ligger bilarna ganska lika. Går nått sönder är det väldigt enkla bilar att skruva med, MEN det tar lång tid pga det begränsade utrymmet i båda bilarna. Lycka till med ditt bilköp.


Jag har ägt en Nissan 300, nu hade jag förvisso en hel del problem med den, men jag skulle sattsa på en Subaru, för en Nissan 300 ska vara snygg behöver man fixa en hel del med den, både invändigt och utvändigt, men det kanske är ett färdig stylat ex du har tittat på, för original så är inte 300:an speciellt het längre. Tyckte nästan den var out of date när jag hade den för ett par år sedan. Då var det Supra, Evo, Subaru eller 3000 GT som gällde på den tiden.


Största nackdelen jag såg med 300:an var att den drack otroligt mycket bensin, M3:an jag har nu är en Skoda i jämförelse i bensinförbrukning och att bilen var så satans tung.


Impreza lätt.. vad tror du att det kommer kosta på 300an i reservdelar om den är trimmad? Typ lika mkt som subaru, men med subarun kan du åka året runt med, vill ju inte gärna åka en stylad 300 året om


Hmm, vad är det för 300:a? Är det euro eller us/japan spec? Är det det senare hade jag helst tagit 300:an, annars Imprezan:) Är du ute efter en bil med bra trim-potential så ta 300:an oavsett spec.


Lika många åsikter som svar, kan verkligen inte bestämma mig =/


Den är svensksåld, så jag gissar på eurospec ^^


Du säger att du måste lägga ut 30 papp på Subarun, men köper du 300:an kanske du å andra sidan behöver en vinterbil?


Okej, då är det "familjebilen" alltså. Längre kaross och baksäte, 2+2 sits. Ska du inte ha den som trim-objekt så ta subban istället tycker jag. P.S. Det GÅR att ha en 300:a som vinterbil, men det är inget att rekommendera.Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka