Köpråd: bra 4x4-bruksbil med lågväxel. Pick-up eller SUV?

Har en "finbil" som jag sliter alldeles för mycket på. Kör allt som oftast byggprylor och andra grejor och drar tunga båtsläp och andra släp mellan varven. Vill därför skona den vanliga bilen och köpa en billigare bruksbil som jag dessutom kan ta mig fram i teränngen med lite grann då jag kommer att använda den en hel del ute vid vår sommarstuga för att köra ved- och jordlass samt dra upp 1200 kg båt. Priset får vara max 50 000 kr efter ev prutning men det är för ett riktigt fynd. Snarare 30-35 000 är rimligt att jag vill lägga ut. Började fundera på någon pick-up, typ King cab eller någon av Mazdas modeller. Nackdelen med pick-up är att de oftast är hantverkarbilar och därmed väldigt slitna. Därmed styrde jag in på SUV istället. Drömmen vore en Land Cruiser, den har jag dessutom kört väldigt mycket i tjänsten och vet vad den går för men det finns ingen i vettigt skick för det priset. Har snöat in mig på Pajero, Pajero Pinin och Shogun av någon anledning. Har ett 1000 kg släp så då faller nog Pajeron bort eftersom den bara får dra 850 kg på B-kort men Pinin verkar lovande, den får dra 1500 kg. Dessutom hyffsat billig i drift. - Hur står sig dragvilligheten med den på lågväxel? - Klarar den ett lass på mer än 1000 kg i brant backe? Har dragit i backen med Avensis och V70 D5 och båda gick bet. Varken koppling eller motor orkade med. Någon som har några andra specifika tips om liknande bilar? Har även kollat på Jimny, Vitara och Terrano men föredrar nog Pajeron ändå.Svar på inlägget: Köpråd: bra 4x4-bruksbil med lågväxel. Pick-up eller SUV?Nissan Patrol ska vara bra för det ändamålet vad jag hört. lite dyr däremot.


Kan rekommendera en Vitara, hade en Grand Vitara V6 innan Mercan och slitstarkare bil får man leta efter och att få stopp på den är svårt. Genom en kuperad vattensjuk hage med hästtrailer på släp, inga problem. Kan inte lova men känner mig ganska säker på att 1kkg i brant backe inte är några problem, trailer+häst vägde väl nått sådant och leran var hal men upp kom den utan problem med 4wd i. Med V6+aut drog den ifs en del soppa, räkna med 1.2 liter milen nånstans vid "normal" körning. På b-kort fick den dra 1520kg och eftersom den bara var runt 4.25m lång så var den smidig att köra. Så en sådan tipsar jag om!


Ja, har tittat på Patrol men är lite svårt att hitta något bra i den prisklassen jag vill ha. Vitara har jag ju också kollat på men det verkar ha mycket problem med rost i vitala delar, i alla fall på de tidigare konstruktionerna.


Cherokee ( inte Grand för den är bara skit), Volvo valp, Cheva Blazer..


King cab?


Har du kollat på Pajeron med den korta hjulbasen? får dra upp till 1390kg på b-kort (1800 med e-kort) Typ denna: http://www.blocket.se/kristianstad/Mits . _7&w=3


Glömde kanske att tillägga: det blir under inga omständigheter något amerikanskt skit. Japanskt är det som gäller. Pajeron med korta hjulbasen, är det någon modell som finns lite nyare? Det kanske är den som blev Pinin? Jag hade nog tänkt att få en bil som inte gått mer än 20 000 mil och helst inte är äldre än tio år.


Precis


Kollade lite snabbt på en mazda B2500 den klarar inte 1000kg med bara b-kort på pappret, men inte långt ifrån... 80 kg Gissar på att denna ja föreslår lär inte va snabb upp för backarna men endå http://www.blocket.se/goteborg/Mazda_B2 . =2&w=3 Eftersom ingen har föreslagit den. kanske slö men polarn drar en stor husvagn me sin. Ett förslag iaf P.S kom på nu att ja vet inte om dom har nån låg växel garanterat någon som kan säga de?


En bekant köpte en cheva s10 i veckan, bra bil för liten slant!Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka