Köpråd: V50 T5, kända problem/barnsjukdomar?

hej tänkte att köpte v50 t5, undrar om det finns nåt fel på den. tackSvar på inlägget: Köpråd: V50 T5, kända problem/barnsjukdomar?Fråga ägaren?


idiotisk tråd.. förlåt.


Det är en 2,5liters lågtrycksturboladdad motor på 220hk, samma som sitter i S40 och C30. Klenare cylinderväggar än S60 och V70 T5orna, tål inte laddtryck lika bra det vill säga. Fråga Autotech om 2,3liters eller 2,5liters är bäst att använda. Men det är möjligt att Dansken har rätt, jag har inte koll på Autotech.


Men om man ser till motorerna original, så är nog en 220hk lågtrycksturbomatad motor tröttare, trots större cylindervolym, jämfört med en 2,3liters högtrycksturbomatad motor. Ja, kör man med E85 så fixar man väl 400hk utan större modifikationer på en 2,5liters T5a, E85 är rätt förlåtande när man trimmar. Sen har jag inte kört en V50 så jag vet inte hur de känns prestandamässigt o.s.v.Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka