Köpråd: nissan 200sx s13 eller s14

Hallå. ja som rubriken lyder ska jag inom en snar framtid inhandla en ny bil. Är helt såld på nissan 200sx s13 eller s14. Det jag undrar nu är vad som kan vara för och nackdelar med vardera. Så skulle bara vilja ha lite enkla råd och tips. tackar på förhandSvar på inlägget: Köpråd: nissan 200sx s13 eller s14En fördel med s14 är att den är bra mycke trevligare att titta på, både invändigt och utvändigt


Varför inte en S15?


tycker en s14. dels för den är snyggare ut och invändigt, dels för sr20det motorn är bra trevligare än ca13det, och diffen i s14 låser sig med visko koppling. inte den bästa diffen, men roligare än s13 diffen...


http://web.200sx.nu/ombilarna/kopguide.asp


En till fördel för s14 är att motorn i den bilen har kamkedja. Vad ska du ha bilen till kommer det bli en bil som du åker längresträckor med eller bara en helg bil eller bus bil? S14 är ju klart bekvämare men vem vill riskera att sätta en 60k ++ kr bil i räcket? inte jag iaf men det finns en s13 med sr20Det på blocket nu varför inte slå till på den;)?


hmmm, märkligt, visste inte att Nissan hade en ca13det i sina 200sx hihihi:lol:trodde dem körde med LITE större motorer(skämtar)


ska du köpa S14 så är det S14a som gäller, annars är det S13 imo! SR20 är säkert mer potent motor än CA18DET, men CA18DET är absolut inte att skämmas för heller.


Tack för dom många svaren jag har tänkt mestadels på en S14, men är det någon skillnad i motorn på s14a och s14? eller är det bara fronten så att säga ?


har tittat på s15 men har inte hittat någon vänster styrd. Har kört höger styrt men gillar det inte alls.


Funderade även på att köpa en s13 och skaffa convertion kittet till den så den får "s15" fronten. Kostar lite men det kan det vara värt om man hittar en för rätt pris


opps.. såg det nu... ca18det menade jag förståss....Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka