(Köpråd) Folkrace bil för 10.000 kr eller mindre?

Efter då man var och kollade på folkrace nu i helgen så tänkte jag, ah va fan det kan ju vara kul och prova på. Så skulle behöva en bil för 10.000 kr eller mindre, finns dock vissa krav som jag har. -INGEN VOLVO -ca 100 häst, helst mer -kul och köra -bakhjulsdrift eller framhjulsdrift spelar ingen roll -lätt meckad + billiga extra delar, vet det e svårt men iaf med humana priser. Några förslag? Ska helst vara nere i skåne med.. Tar mig längst upp till Småland eller blekinge för bilen.. Uppskattar all hjälp.



Svar på inlägget: (Köpråd) Folkrace bil för 10.000 kr eller mindre?



Opel Ascona B


Visste inte vart jag skulle lägga in denna så Hoppas d funkar här.. Kollar era alternativ nu


Golf 2? Billig, billiga delar, LÄTT, 16v motorn har ju 140hk innan -89 (130 efter, då det kom katalysator) lättskruvad, det är ju ingen 240, men det är relativt gott om plats


Saab 99/900 duger gott med 3mm planad topp med volvoventiler samt dubbla förgasare och extraktorgrenrör


Bollen det lät intressant Hjälp mig vart man kan hitta sånna ventiler samt förgasare då?


min omega 2,6cd.. rak 6a på 150häst å rwd.. byt till en 3,0 underdel å lite annat så har man 190häst för en spottstyvel.. kan köra ner den åt dig.. pma vid intresse


Nu kan jag ha fel för mig men är det inte så att man kan lägga in anbud på bilar på tävlingarna och sen drar dom lott och kollar vem så får köpa bilen. Den som äger bilen förtillfället är tvungen att sälja och jag har för mig anbudet är på 5000kr utan stol och bälte... men som sagt var jag kan ha fel...


Japp har också för mig det. åk o kolla på en tävling och lägg ett bud på en som redan e färdig och går bra istället.


Sist jag var där så hade dem inget, fast kanske bara missade det Men ska kolla upp det! TACK






Anbud kostar 100:- till klubben och sen 6500:- för bilen utan stol och bälte. När du kör sedan så får vem som hällst lägga anbud på din bil för samma peng så några 10 000 sen bygga om är bara onödigt.


vet att det varit så innan iallafall. E ju inte omöjligt att dom tagit bort det kanske för lägger man massa pengar på en bil som man fått att gå bra så vill man ju inte bli av med den;)


hehe ne det e sant men frågade och ni verkar ju kunna detta TACKAR er för hjälpen..


Bara att åka till en tävling o lägga anbud. Framhjulsdrift ska man ha enl mig om man vill åka fort Saab är väl att föredra, förutsatt att man inte har nån snubbe i närheten där man kan handla packningar o delar till nåt annat märke klockan 23 på kvällen (det kan bli sena kvällar med mek inför tävling) Att bygga en folkrace från grunden är väl inte direkt att rekommendera för att börja med.


hehe okej Ne för pappa och jag e lite halvt inne på CRX Men e den för fin så tar jag den som mini projekt och jdm donar den ist ;D


Man SKA bli av med bilen... Hela idén är ju att ingen bil ska kosta mer än fem tusen för att det ska vara FOLKrace, inte WRC där den med flest sponsorer vinner... Typ. Lite läsa för den som orkar: http://www.sbf-folkrace.com/ http://www.aktuellmotorsport.se/Folkrace/ http://folkraceshop.se/ <-Shop, kul delar.


http://www.folkrace.nu/ där kan du läsa mer. Att bygga en folkracebil kostar endel, för att sedan möjligen få säljas för en liten summa efter första tävlingen. Bättre då att börja med nåt färdigt för att känna på det hela i början.


Jo men hela den grejen har spårat ur tycker jag. ville man hänga med på toppen va man så illa tvungen att lägga lite pengar på bilen och ofta går man minus när man sen blir av med den. Folkrace e inte som det en gång varit.


Så sant så Ska kolla upp det nästa gång jag e där Caffe: Tack för länkarna


Vissa kör fortare och tycker bättre om när bilen driver fram, en del tycker/gör tvärtom. Frågan är vilken typ du är? Vad har du kört mest, en fram eller bakhjulsdriven bil? Ofta är det detta som avgör vilken man kör snabbast med Vill du ha en rwd är en gammal E30 att rekommendera, fin balans och enkel att hantera vid sladd pga fin balans. Vill du ha en fwd är nog Saab att rekommendera, dem ligger lågt i pris. Oavsett så tror jag det är en bra idé att köpa en redan klar bil vid en tävling



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka