Köpråd: subaru impreza, Mitsubishi lancer evo, toyota supra

Till våren är planerna att köpa någon av följande 3 bilar: subaru impreza, Mitsubishi lancer evo eller toyota supra. Men har rätt stora problem med att bestämma mig och man kan ju tyvär inte köpa alla 3, så vilken skulle ni rekomendera?



Svar på inlägget: Köpråd: subaru impreza, Mitsubishi lancer evo, toyota supra



Årsmodeller osv?!


Vad är du ute efter, eller rättare sagt vad förväntar du dig av bilen?


PointMan: Supran 96-97. Evo 7,8,9 (modell). impreza 99-06 (lite osäker på vilken årsmodell på imprezan om de blir den)


turbo5a: Bil som är rolig att köra, går bra i motor och som gärna har kvallite som håller lite också. Dessutom ska dom se riktigt bra ut också men de gör alla 3 redan så


Supra!


Dock kan du köra med evon och subban på vintern..


Jag själv hade valt evo 6. körglädje rakt igenom , väghållning och bromsar som är riktigt bra redan orginal och en motor som aldrig slutar dra känns det som. Impreza har jag kört o var inte speciellt impad alls. Supra har jag inte kört mer än mk3 och den var ju inte speciellt skoj alls.


Vad va det för impreza du körde då? en vanlig GT eller WRX? ska du göra en rättvis jämförelse med en evo så får du ju jämföra med en STI då det är en helt annan bil. Min impreza slutar hellre aldrig dra utan den matar på lika bra oavset växel ända upp till hastighetsspärren som är på 180km/h ifrån japan.


Det var en impreza gt jag körde så det var väl därför jag inte tyckte den var nåt att bli impad av.






misstänkte det, dom har 218hk jämfört med motsvarande STI som har 280hk med en låda som är sjukt myckt mer tätstegad än dom lådorna som sitter i GT.


Varför inte Skyline? Den är ju en "sportbil" som Supra och inte en sedan som Evo och Impreza men samtidigt 4wd som de sistnämda. Även om jag tycker du skall köpa en rwd Skyline eller Supra


Har inte kört en EVO men tycker en Supra känns tråkigare än en STI iaf. Känns stor och tung på vägen (i jämförelse). Dock är Supran utan tvekan bästa valet om du vill ha en dräpare på motorväg.


Då är ju en Supra byggd stor och ganska tung med läng hjulbas för att ligga bra och stabilt på vägen i höga hastigheter.


Känns som om en Evo 6 TME är det mest prisvärda idag, värdet på dom faller ju inte direkt heller Men den var ju inte med på listan så en Evo 8-9 med JRM steg 1 hade jag inte sagt nej till



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka