Köpråd: Billjud för 30.000 kr

Hej, Jag har i dagarna köpt mig en ny bil, en Mini Cooper S 2009:a, och vill nu byta ut standardljudet. Är ute efter ett Hifi-ljud med ett tungt basfundament och vill kunna spela riktigt högt vid behov. Låter kanske lite pubertalt men jag vill att man ska höra att jag kommer på avstånd. 30.000 kr är jag beredd att lägga inklusive installationskostnaden. Lyssnar mest på Trance. Mvh MCS



Svar på inlägget: Köpråd: Billjud för 30.000 kr



så du menar att du vill lämna in bilen och få det installerat??


Det stämmer.


var nånstans bor du? lättare att du går till någon som installerar isåfall, och gärna någon som är väldigt insatt i just välljud, tex Tonny på ljudbyggaren i helsingborg!


Eller Roger på Ljudstudion i Växjö. Jimmy på Blekinge Bilradio. (Ronneby) dbAkuten. (Göteborg och Nybro) Hasse på CDR (Göteborg) Bara ngr andra förutom Nonne såhär rent spontant.


får ja 5000 om ja installerar de med produkter för 25.000 så kommer jag hem till dig och gör det. det kommer att spela som du önskar


bra att du fyller i jag vet inte vilka som e jätte haj på välljud och så av dom förutom nonne


jag rekomenderar db akuten dom kan sin sak


det kan dom allihopa som vi har länkat. flera av dom (kanske alla?) har vunnit SM guld och även varit på EM.


http://www.garaget.org/Roger-T Ljudstudion i växjö SM och Europamästare i välljud http://www.garaget.org/jimmyostrom Blekinge Bilradio SM och Europamästare i ESPL Sen tonny på ljudbyggaren o dem andra vet ja inte mer än att dem har bra killar i teamen som det går bra för i sverige, iaf inom välljud.






Och för att tilllägga ytterligare så kan även dessa som det rekommenderas här välja saker åt dig som låter bra.


Tack, men nu var jag inte ute efter förslag på installatörer utan söker direkta köpråd då jag inte har hållit mig a jour på många år.


Du skriver rent och högt... Det är väl vad alla vill ha Utan att kolla på priser och exakta system nu hade jag kört på ett säkert kort när det kommer till system som går att dema högt och fast. Mitt tips är att kolla på kicker prylar. Ett par L7 basar och ett stöddigt steg till dom sen kitsystem i RS serien. Ev dubbla kit i dörrarna fram och ett stöddigt steg till dom oxå. Sen kommer du höras och bilen kommer spela fast och högt.. Detta kan både roger www.ljudstudion.se hjälpa dig med och även www.dbakuten.se hjälpa dig med. DOm behöver ju inte installera häller men dom vet vad som fungrar och har stor erfarenhet av dessa prylar och att spela med dom.. Lycka till med bygget.


Ett direkt köpråd från mig då. Hertz HP5 finns där ett billigt demoex under halva nypriset på ullared ( http://ullareddigital.jetshop.se/defaul . rodid=2023 ) Sen ett vettigt framsystem och bas på det. Beror lite på smak men jag gillar focal. Så http://dbakuten.se/detail-item_id-10095 fram och http://dbakuten.se/detail-item_id-12102 Ett extra batteri, rejäla kablar och du bör ha ditt på det torra. Bör till och med ha en slant över att skicka iväg arbetet om du vill det.


jag har lite prylar som kanske skulle passa. dock så är det begagnat. då får du till o med pengar över för installation. 1st Pioneer AVIC HD1BT 1st Audison AMP 1.1 1090W 1st Audison AMP 2.4 460W 1st Focal 165K2P 2vägs 2st Focal 13" Bas KIT33v2


om du nu vill ha någon som installerar till dig så rekommenderar jag att du köper sakerna där du ska få dom monterade då du oftast kan få bra rabatt då också! Sen är det ju så att alla tar olika pris för installationen så det är svårt att säga vad du kan köpa för vi har ingen exakt budget, det kan ju skilja 2-3 tusen kanske mellan 2 installatörer?! så jag står fast vid att det bästa du kan göra är att snacka med folk som installerar då dom har lyssnat på allt dom säljer och vet hur dom låter och kan då garrantera att det låter bra! alla som skriver här på detta forumet har inte lyssnat på vad dom igentligen rekomenderar så när du väl får det installerat så kanske du inte alls blir nöjd?!


HALLÅ snoogiloo koppla in hjärnan när du läser! Det står att han INTE vill ha förslag på installatörer!! Dynaudio och mcintoch steg kopplade med supra kabel då få du välljud så det räcker för e flesta. O 30 borde räcka.


och läs igen vad jag säger, vi kan inte sitta och ge han förslag då vi inte vet vad installatören tar för avgift?! och sen om han köper sina saker där också så får han till 99,9% en rätt bra rabatt!


Mycket trevligt förslag men det blir nog lite kämpigt med en dubbeldin i minicooper om man inte bygger om. Mitt förslag: Alpine 9887 Hertz MLK165 Hertz HP5 Hertz ML2500 Det där kan du lira högt OCH snyggt med


Tänk på att du har en liten bil, lägg krutet på fina fram och bakhögtalare som kan spela upp till samma nivå som baslådan kommer göra. En kompis körde en aktiv infinity baslåda på 10", lät hur mycket som helst utan problem i den bilen, dock hörde man knappt mer än bas tack vare att han använde orginal front/bakhögtalare utan slutsteg. har du nått att tänka på iaf Cheers



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka