Köpråd: Audi a3 vs Golf

Tjena. Ska köpa min första bil nu, och har kollat runt endel, men skulle ändå vilja ha lite råd och tipps. Min budget är : 40-60tusen. Audi A3 , Års- 97+ Diesel VS Golf IV Års- 97+ Diesel Så ge nackdelar + fördelar. dvs, bränsleförbrukning,generella fel osv. Tack så mkt ! MVH: David.



Svar på inlägget: Köpråd: Audi a3 vs Golf



Det är ju samma bil i grunden så, Audi är "finare" och håller högre upplevd kvalitet än VW så jag hade köpt en sådan. Eftersom bilarna delar grund delar de också svagheter...


Ja har faktiskt aldrig hittat någon anledning att hellre välja A3 än motsvarande Golf, hoppas någon kan motivera varför mer än att Audi "känns" mer kvalitet hehe A4 och större är de inte så svårt å se varför, men just A3an, speciellt den första, fattar ja inte faktiskt va grejen är med..


Tycker där är högre upplevd kvalitet i Audi, materialen känns lite bättre och alla skruvarna känns dragna ett extra varv. "Kassaskåpskänslan" är högre kan man kanske kalla det. Men eftersom de bygger på samma grund så tror jag inte Audi håller bättre än Golf, men det känns så


har kört en audi A3 diesel på körskolan och fy FAN vilken plastig skramlande skitbil.. det värsta jag någonsin vart med om. plast överallt obekväma stolar dumma mätare.. Ja i princip allt det jag ogillar i en bil. om den har högre kvalitetskänsla än en golf så undrar jag vart världen är påväg.


Ni bor ju båda i Halmstad så ni får träffas o göra upp.


Ok, tävlingsform: Chickenrace Elda får enligt seden bestämma fordon/vapen


Gäller att kolla mellan bilarna vilka som har mest utrustning för pengarna! Det som är till audins fördel är om det är quattro och sporstolar, är det sportstolar är det lite helt enkelt en skönare bil. Golfen har väl också sportinredning men stolarna i audin är skönare. Och golfens 4wd är inget att hurra över. Ska du inte ha 4wd så är det väl som sagt, best servad och mest utrustning för pengarna.


Audi och VW använder väl båda haldexsystem för fyrhjulsdriften?


haldex är ett stort märke som tillverkar många varianter av fyrhjulsdrift, inte bara en.






Ja men det är väl samma variant som audi och vw använder, det jag undrar..så mkt skiljer de ju inte i pris på de båda så att de lär vara otorligt mkt bättre fyrhjulsdrift. Förutom på rs- modeller och liknande..


Men alla grundar sig på samma princip och har förfinats med åren...?! Men i Golf vs A3 från samma år med samma motor/drivlina är det exakt samma variant av Haldex-koppling inkl mjukvara (som sen visserligen går att förändra med Ace Performances "HPP" som jag har i min..)


Golf 4 jämfört med första generationens A3:a Skulle nog säga att i Audin sitter du lägre än mot golfen, lite mer kompakt robust känsla i Audin med. Motorerna lär det vara samma karaktär på så där utlämnar jag kommentarer. Mer än ofta så ska ju vara Audi lite finare än VW dock gällande första A3an stämmer det inte, Golfen känns mer välbyggd och luftigare/rymligare än Audin. Däremot så om det är den sportiga attityden du är ute efter så är A3an ett bättre val! Annars kom ju en ny A3 mot slutet av 03- men då är det helt andra priser också.. Vanliga fel gällande dom bilarna är väl, tempgivaren för vattentempen som brukar lägga av/glappa (Dock väldigt lätt att byta + givaren ca 200:-), Sen om jag inte minns fel så har vxllådan rasat i vissa 1.6 & 1.8or utan vidare anledning (Rätta mig om jag har fel?), Bilarna kan även kännas trögväxlade (fixas också snabbt ca 10min i GDS hall för smörja upp leder osv, även under vxlspaksdammask). Bakbromsarna kan tjärva ihop om dom inte används aktivt eller tagits ner på länge och blivit uppsmörjda. Kan inte komma på mer vanliga fel just nu men nu har du lite att gå på! /Toni


Då får jag ta tillbaks det jag skrev! Trodde det fortfarande var Syncro/4motion i golfen, med sina visco-diffar



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka