Köpråd: Byta min C70 T5 mot RWD eller AWD-bil?

Har nu en C70 T5 Automat chippad osv, ca 300 hk. Är lite sugen att byta bil. Isf till något med AWD eller RWD. Grejen är den att man vill ju inte byta till en som går sämre. Alltså, kom med förslag! Har varit lite inne på en V70R samt S4. Årsmodell kring 98-00. Kan ju även säga att den inte ska vara dyrare än bilen jag har nu. Värderar väl min till c.a 90k kronor. Manuell låda är också att föredra. Tycker lådan i min nuvaranda är ruskigt seg.



Svar på inlägget: Köpråd: Byta min C70 T5 mot RWD eller AWD-bil?



V70R awd Audi S4 Bmw 328/330 Mercedes C43 AMG M3 E36 M5 E34 Skyline R33/ Silvia S13/14 och allt vad de heter Subaru Impreza Mitsubishi Evo Personligen föredrar jag Bmw, att hitta en fin M3 E36 för 90k kan vara lite trixigt men du bör kunna hitta en fin M5. Även 330i är väldigt trevlig, "bara" 231hp med pigga sådana. En Bmw M är dyrare att äga än Volvo, främst försäkringen skiljer. Men en 330i är inte dyrare... En äldre M5 E34 eller MB C43 (ifs aut) är nog roligast att äga, men gamla hårdkörda bilar kan bli dyra att äga om du får tag på fel ex. 330i är kul men betydligt bekvämare och mer praktisk till vardags, samtidigt som den inte är lika dyr att äga. Den finns även som awd om du föredrar så, leta efter 330xi. Fastnar du för en Bmw oavsett modell är www.autopower.se rätt ställe att söka info. Lycka till med bilvalet


en fin m3:a !!! http://www.blocket.se/stockholm/BMW_M3_ . 10&w=3


M3 och M5 känns lite väl gamla för att jag ska nappa på dom förslagen. Annars gillar jag iofs M3'orna som fan : ) V70R fanns bara med manuell låda år 98 eller har jag helt fel? En 330 har jag vart inne på lite faktiskt, synd bara med BMW's försäkringspriser. S4 får jag nog ändå slopa då dom känns allt för oekonomiska. Har dock funderat lite på en nyare A4 Quattro -02 och framåt. 193hk motorn med ett chip lär ju vara rätt OK ändå. Impreza har man ju blivit avskräckt pga de dåliga lådorna i dom.


Afan


Kom inte och säg att du missat det? TS: 1.8tq då? Hade nog rekommenderat dig att gå upp till 3.0an om du kan, nothing beats cubic inches och så får du 220 standardhästar. Kolla föresten upp premien för en 330i hos flera olika bolag, inte alltid det skiljer så jävligt. Kom ihåg att Bmwn är lite billigare att underhålla (olika anledningar, bla kamkedja) så det jämnar ofta ut sig. Vore synd att avfärda en bil bara för att man tror den blir dyr, Bmw orginalförs är ofta rekommederade (IF)


Jo givetvis. Men en fin 330 verkar vara dyrare än vad min Volvo är. Och har egentligen inte lust att börja lägga till pengar vid byte.


Bmw bygger fina bilar... även om du går ner i årsmodell, så tror jag du inte blir missnöjd... och då är jag ingen bmw idiot. tror t.o.m en diesel bmw är att byta upp sig..


Nej det är det som är problemet tyvärr, ligger man "för lågt" i pris för motsvarande Bmw stöter man ju på mest buskörda och fuskex även om där finns guldkorn för 90k. Bara ett tips, har du kollat powerbörsen på autopower? Klart det finns skit där med, men ofta är det fina bilar med ägare som bryr sig Eller varför inte:jaguar S-type (finns som manuell) Mercedes S-klass (90-tals versionen, den näst senaste blir nog för dyr) Mercedes CLK Bmw E38 (finns som manuell, både R6 och V8) Audi A8q Lexus IS (finns som manuell Lexus LS Lexus RX (jeep) Lyx-lyx-lyx


Jag betalar 4800/helår för helförsäkring inkl. hyrbil för min 330Ci. Vesta heter bolaget, riktigt bra och billigt! Nordea är ombud för dem. Så kan inte säga att de är så dyrt...?






Nej, de fanns både som manuell och automat FWD, eller manuell eller automat AWD.


Var kanske lite otydlig. Manuell och Automat år 98. Men 99 fanns den bara som automat va? Vad tror ni annars om en V70R. Jag menar dom kostar ju lite mer än vad vissa andra 98'or gör exempelvis. Om man hittar ett fint exemplar och vårdar den, är det isf något som kommer stiga i värde? Kan ju inte vara världens vanligaste bil heller.


Vad har du tänkt använda bilen till?


Ja, -99 och -00 fanns V70R enbart som automat och AWD. -99 kom en ny växellåda, 4-stegad med adaption. -00 kom ytterligare en ny variant som ersatte -99ans låda, 5-stegad med adaption. Även större motor, 2,4liters med ny topp, 19T turbo, de gröna S60R-spridarna och lite sånt smått och gott. Tyvärr är det bara 850 T-5R och S70R som är begränsade upplagor, 850 T-5R tillverkades i 2500 ex per färg, och S70R tillverkades TOTALT i 533 exemplar. Många sätter ut sina V70R (-98 till -00) för närmare 100 000kr på Blocket, samtidigt kryper t.ex. S60R -04 ner under 150 000kr snart, och det är en helt annan bil, prestanda, komfort och utrustningsmässigt. Så då börjar ju frågan bli om det inte är värt att lägga till de pengarna och få en nyare bil isåfall. V70R -04 och framåt har mycket högre andrahandspris än S60R dock.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka