Köpråd: Driftsäker 4wd bil, subarus Automatlåda?

Söker en driftsäker 4wd bil som helst ska vara billig att försäkra då jag än är ung. Bensinförbrukning är inget problem, vill mest slippa byta halva bilen. Ska användas som pendlarbil till jobbet mestadels. Bilen jag söker ska vara mellan årsm 95-03 ca. Vad vet ni om Subaru med Automat, går den att lita på? slutet av 90 tals modellerna då. Helt enkelt, tips på köpvärd driftsäker 4wd bil?



Svar på inlägget: Köpråd: Driftsäker 4wd bil, subarus Automatlåda?



subaru legacy


Skulle också föreslå nånslags Subaru


Någon slags Subaru eller en Suzuki Vitara, den senare kan jag rekommendera Vitara med V6 drar en del soppa men blir rätt kul, dessutom är den mycket slitstark och i sann japansk anda blir det inte mycket tid på verkstaden.


Min s4:a lite äldre men en bil som är bättre än nyare subarus och annat crap


Hallå vänta här nu. Ska du ha 4WD så ska du ju för allt i världen ha en Audi! Audi A4:a 1.8T låter precis som den bil du söker!


Men frågan är om audis bilar är driftsäkra? är inte övertygad om det.


Kan rekomendera Audi A4... Har ifs inte haft någon annan 4wd men jag är super nöjd med min och inga större ingrepp den tiden jag haft den iaf...


Subaru Legacy Startar alltid


Det är jag. Kan man ta hand om den så äre inga problem. Och är det ett problem att behöva ta hand om bilen, köp en 740 istället






Audi är driftsäkra, inget snack om saken. Men frågan är vad TS menar med driftsäker? Skall han ränna mycket på åkrar, grusvägar eller dåligt underlag i allmänhet som sliter hårt kanske inte Audi är speciellt driftsäkert i längden. För modern och "fin" i chassit helt enkelt Vitaran jag tipsade om ovan kunde vi köra tvärs över åkrar, hästhagar och liknande ibland med utan problem med bra fart. På en vanlig personbil hade detta förmodligen slitit ut bilen rätt snabbt, Vitaran tog ingen skada. Men skall du köra som folk i allmänhet (alltså asfalt) är Audi inget dumt val. För övrigt är verkligen inte Subaru "crap" utan ett fullgott alternativ till Audi...


Audi är ju säkrare än en Subaru, inget snack om den saken. Och varför skulle inte Audi vara driftsäkra? Drivlinan i A4 klarar närmare 500hk om den är fräsh och har rätt koppling t.ex. Motorn går och går om du sköter servicarna.


subaru, land rover, range rover, Jeep. bilar byggda för att köras överallt hela tiden.


Japsarna är driftsäkra och billiga både i soppa och försäkringar. Subaru Legacy skulle jag rekomendera alternativt är ju Toyota Corolla finns även med 4wd om du vill ha en billigare men den är lite mindre med.


Pratar vi drift eller krocksäkerhet här? Hoppas du syftar på krocksäkerhet för en Audi håller inte bättre än Subaru i alla fall


Krocksäkerhet var det jag syftade på Men nu när vi är inne på det, var är audi klenare?


enna bi är både krocksäker och driftsäker. Det ända man "måste" göra är att byta kamrem var 12k mil..annars är det oftast bara att köra dem (förutom vissa slangar som kan behövas byta pga. ålder)


går ju ändå inte och jämföra kvaliten mellan audi och subaru. köp en quattro! du kommer inte bli missnöjd:)


Toyota hilux -03 Mkt driftsäker bil med 4WD som går att koppla ur så du får RWD... Vår drar 0.8 oavsett körsätt! Men det är ju en diesel, vet inte om de gick bra.


Om bilen tål 500hk, är den driftsäker då??! Köp en Japs om du söker driftsäkerhet, kanske inte lika kvalitetskänsla, men kvalitet och kvalitetskänsla är 2 olika saker.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka