Köpråd: Begagnad Ford explorer 1993-99

Tjena! Hade tänkt införskaffa en ford explorer från 1996 någonting, ca 16-20000 mil, och undrar bara vad man bör tänka på inför ett köp. Till att börja med är det en pålitlig bil? Vad är de största problemen? I värsta fall finns det några andra förslag på suvar i 25000 kronors klassen, har tittat en del på Jeep etc men vad jag har förstått ska explorer vara ett bättre val:) Hjälp uppskattas enormt! Tack på förhand! /Alexander



Svar på inlägget: Köpråd: Begagnad Ford explorer 1993-99



Två svaga punkter: kamkedjan och automatlådorna. Bilar fram till och med -96 har den svagare 155hk motorn med stötstänger och slipper därför problemet med kamkedjan. -97 kom 210hk motorn med tre kamkedjor. Så ska du köpa en -97 eller nyare lyssna noga efter missljud från kedjan, om jag minns rätt måste lådan/motorn ur för att man skall komma åt den bakre kedjan. Sedan verkar det vara inte vara helt ovanligt med dåliga automatlådor, kostar ca 20 000 att renovera på en seriös firma. Körde en sommar med en -95a: Mysig vardagsbil Bra med plats Amerikansk väghållning på gott och ont, den lockar inte till fortkörning direkt . Skarpa ojämnheter känns rejält i bilen trots att den är lite smågungig Diffus styrning, spårkänslig upplevde jag den som Svagt ljus, fixas med extraljus Vanligt med lysande motorlampa Personligen hade jag nog tagit en Jeep Grand Cherokee, gärna med V8 Tar du Explorer så hoppa de före -95, så fula!



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka