Köpråd: 850 T5R

Hej, hade tänkt att köpa mig en 850 T5R. Hittade en Tröd -94 på blocket, kollade upp reg. numret och såg att den har haft 18 ägare innan. Slog ut det snabbt och såg att det är nästan en ny ägare var 10 månad, ett dåligt tecken kanske? Vad är det man ska kolla på när man provar en sådan bil? Vilket pris är det dem brukar gå för? Står även att den är nylackad, ska jag oroa mej över det? All hjälp uppskattas! MVH



Svar på inlägget: Köpråd: 850 T5R



18 ägare är väl lite häftigt. Måste väl finnas andra bilar o kolla efter.


http://www.blocket.se/vastmanland/Volvo . amp;last=1 17 ägare https://www21.vv.se/fordonsfraga/FragaP . anguage=sv jag hade aldrig köpt den, Vissa lackar ju om bilarna med efter krockskador för att man inte ska se sprickor i lack osv på sidoskärmar i motorum mm. Men fin det var den i varje fall !


Glöm inte eventuella bilfirmor som ägt bilen med !


oljeläckage vid packboxen bakom svänghjulet, ett vanligt fel som kostar massor att åtgärda på verkstad, men istortsett ingenting o göra själv, ganska "stort" jobb dock.


Vill lägga till oljeläckage packning mellan växellåda & motor med på alla årsmodeller innan 95.


det finns på senare modeller oxå...


Varför inte bara ta iväg bilen till ett m-test och be de kolla den, kostar 1500 kr och kan spara dig en förmögenhet... eventuellt kan du även få den tidigare ägaren att fixa det om du ställer ett ultimatum.


Låter som en bra idé! Får ta och åka dit och provköra, kolla varenda millimeter och sen komma överens om att ta den till ett m-test. Kanske bäst att fråga om kvitto på omlackningen, visst borde väl seriösa lackare ta bort all rost och sånt när dem lackar om. Så man slipper oroa sig för rost under lacken.


Fick reda på idag via mail att det inte är en T5R utan bara en T5 från början och att förra ägaren har fixat så den ser ut som en TRöd och också lackat om den till en sådan. Då den va vinröd från början. Så vad är egentligen skillnaden då mellan T5 och T5R? En massa utrustning kanske?






Motorn skiljer väl, R:en har lite mer utrustning vanligtvis, annan inredning har den även


T5 / Turbo = 225 Hk T5R = 240 Hk R = 250 Hk Tror jag fick till detta rätt, sedan brukar R varianterna ha mer utrustning som elvärme i baksätet och sådant kul... Vidare så kom väl den första R/T5R inte förrän tidigast -95 om inte mitt minne sviker helt.


äkta t-röd gjordes endast 96 å 97.


Om man ska va riktigt noga så är det väl såhär också: -95 hette dom T5R och -96-97 850R om nu nån ville veta ^^


94 fanns inga T5R, bara trubo modellen, 95 kom en modell kallad T5-R, med 240 hk på den manuella, och automaten hade 226 hk med overboost i 30 sek på 240hk, inredningen skiljer, frontspoilern e djupare, andra fälgar (titan 17"), oftast såld i den sk T-gul färgen, "t-röd" 850R kom 96, även den har annerlunda inredning än vad T5 och T5-R har, andra fälgar (volans 17"), annan bakvinge "r-vinge" med en liten läpp längst upp, i 850R har den manuella 250hk och automaten 226 hk med overboostpå 240 hk i 30 sekunder. Turbo modellen fanns kvar till 97 men kallades enbart T5. ja finns fler skillnader men orkar inte skriva mer...


körde inte manuella t-gul också med overboost?


Kolla detta forum. Där finns rätt fakta och folk som är insatta. Mvh Anton j www.nordicr.com



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka