Köpråd S80 -02 med 2,4L snurran.

Någon som har några tankar och idéer om en S80 från 2002. Är det något speciellt mans skall tänka på när man åker och kikar på en sådan? Det är föräldrarna som skall kika på en så 2,4L maskinen räcker till gått och väl. /Markus



Svar på inlägget: Köpråd S80 -02 med 2,4L snurran.



sugmotor? isf e den tokslö bara så ni vet.


Gör ett M-test, känns bra mycket bättre med deras dom i ryggen. Är det 2.4 sugmotorn ni är ute efter tycker jag ni skall köpa 140 hästarn, visst låter 170 bättre på pappret men jag tycker den kräver varv för att få ut vad den lovar. Och den körstilen passar ej en S80, 140 är mycket mer behaglig till vardags med kraften lägre i registret. Båda två är "tokslöa" för att överdriva lite, men det är inte alla som vill ha en massa krut under huven. S80 finns som 2.4t va? I så fall tycker jag ni skall överväga den, en mycket trevlig motor tillsammans med aut. Och så har de gått om reserv vid ev. omkörning, ut på påfarter eller liknande.


De har ändrat sig och S80'in går helt bort, och nu är det s60 på tapeten, just denna gällde en 2,4T Business, vad det nu står för. Vad är fördelarna med en S60 jämt emot en S80? Det ända jag vet är att de tidiga modellerna av S80 hade lite tråkiga barnsjukdomar och att baksätet är trängre på en S60.


Kolla så det inte droppar olja mellan motor och växellåda -packboxen går ofta på volvos vitmotor.


Ingen dum idé faktiskt, behöver man inte utrymme och "långfärdskomfort" är S60 smidigare. Om dessa bilar är körglada eller inte kan diskuteras, men S60 sticker ut från det övriga modellprogrammet. Man kan kalla den körglad i jämförelse, men det rätta ordet är nog "sportigare" S60 har inte heller råkat ut för barnsjukdomar i samma utsträckning som S80 och har för övrigt visat sig hålla mycket bra. Med 2.4t motorn blir det fart i den, de kommer aldrig ha några problem med att den upplevs slö i någon situation. Omkörningar, påfarter och backar klarar den utan någon större ansträngning. Vad business står för vet jag däremot inte, men det kan säkert någon annan förklara... Så fördelarna är:Smidigare att köra, framför allt i stan. Dock utan att bli otrevlig eller ostadig i högre farter Bättre prestanda kontra lägre förbrukning jämfört med S80 Skall hålla bättre, inte en massa barnsjukdomar Upplevs piggare och sportigare jämfört med den sävliga S80 Nackdelarna tycker jag du sammanfattade bra själv, inte samma utrymmen och inte samma tillbakalutade limokaraktär som S80 har. När ni letar så tycker jag ni med fördel kan välja AWD modellen, stabilare och mer vägsäker framför allt vid halt väglag samt bättre framkomlighet. Förbrukningen blir något högre men det är ofta värt det när det väl behövs, och är man ute efter lägsta möjliga förbrukning är ändå Volvo fel märke att vända sig till. Det finns flera andra mindre och smidigare bilar om man vill spara på dropparna



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka