Köpråd: Nissan 200

Hadde tänkt mig nå lite mindre åk har sneglat lite gran på nissan 200 modellen är det något att ha ehuvudtaget hur mycket drar dom (blandad körning motorvägs körning) går dom bra i låda o motor och hur mycket kostar försäkring & skatt på en sådan för jag vill juh gärna ha motorn sr20det blir det något dyrare i skatt o försäkring än den vanliga motorn?Va säger ni gott folk om det? (just de glömde nämna en sak till är reservdelar billiga till dom?)



Svar på inlägget: Köpråd: Nissan 200



Det beror på vad du vill åt för modell. Sr20det sitter i alla s14. I Svenska och tidiga japanska s13 sitter ca18det. Efter 93-94 eller något sånt sitter det sr20det i s13 men detta är bara japansålda och de är ovanliga i sverige.


ok har nämligen hittat en s13 -91 för 26tusen va tror du om skatten på dom är det billigt


Ingen som vet skatten o reservdelar är billigt?


Skatten är ju inte så svårt o kolla bara o ta reg nr på en liknande o ringa transportyrelsen på 0771141516 o säga reg nr så får du vet de. Reservdelar vet ja ej men brukar va rätt dyra till japsare


Ok tackar skall göra det:)


runt 1200 kr för skatten. reservdelar finns det gott om och är lätt att få tag på både nytt och beg.


Eller ca18de. S13 introducerades 1988 i Japan. Den 200sx som finns i Sverige heter egentligen rs13 och kom 1989. Reservdelar och eftermarknadsdelar finns det gott om och jag anser inte att det är dyrt.


Aha fan va najs att det inte är snuskigt dyrt Men hur törstiga är dom då? Hur mycket drar dom tex


Beror på hur du kör. Min drar 1,2 liter/milen om jag kör "oSvensson" Annars 0,9-1 liter/milen.






Ok ungefär som min 760 då


Min gamla s13 drog ca 0.7 landsväg och 0.9 stadskörning om jag kommer ihåg rätt men tyckte den var snoppasnål med tanke på prestandan man fick. Men låter du turbon arbeta mycket så går soppaförbrukningen upp ganska fint. Försäkringen är ju däremot en annan historia, när jag var 19 kostade halvförsäkring ca 900kr/mån. Idag, 7 år senare kostar en s13 kring 400 kr för mig halv. Reservdelar är tydligen mycket lättare och få tag på idag än när jag ägde bilen, var inte det lättaste. Tur nog så bodde jag vid gränsen till Finland och där fanns det gott om delar samt att det var snuskigt billigt.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka