KÖPRÅD Toyota Prius!

Hallå! Våran familj funderar lite på att köpa en beg Toyota Prius, 2005 till 2008 års modell. Finns det någon här som har någon erfarenhet runt Toyota Prius? Vad finns det för nackdelar och problem? Något speciellt man ska titta på när man köpa en prius? Mvh Shibby



Svar på inlägget: KÖPRÅD Toyota Prius!



Detta kanske kan hjälpa dig lite: http://www.vibilagare.se/zino.aspx?page . odelID=412


Annars finns där Honda insight också


Köp nåt annat, dyra batterier, samt dum teknik, de går långt ifrån billigt, måste motorbromsa för att ladda batterierna, köp hellre prius 2 som kommer som laddhybrid.


Fakta-nazi här, nästa generation av Prius är generation 4, inte 2.


Man måste inte motorbromsa för att ladda batterierna. De laddas av den effekt som man inte utnyttjar i motorn när man kör. Motorn går effektivare med större gaspådrag och det som inte driver bilen framåt används för att driva bilen framåt senare, med batterierna. Fast personligen så skulle jag inte köpa en hybrid som inte är plugin så att man kan köra det mesta på el.


E ju inte direkt så att det står "Batteries not included" på förpackningen Den senaste Priusen, generation 3, är väl egentligen den som verkligen klarar några kilometer på eldrift i någorlunda fart. Prius 1 va ju katastrof på kvalitet, driftskostnad osv, 2an (som ts pratar om) är ju något bättre på driftskostnader vad jag förstod från ViB långtest med en, men räckvidden är inte så bra. Bäst är egentligen att satsa på en bättre begagnad "miljö-diesel" om man inte kan vänta in laddhybriderna?


Den laddar batterierna vid motorbroms! Men vad gör det, törstig bensinmotor och tung! Skulle vilja se en laddhybrid från Volvo, supersnål diesel och smarta lösningar.


Ja, lite, men det mesta laddas när du kör som vanligt och gasar lite lagom. Man utnyttjar motorns effektöverskott och använder vid låga farter eller vid snabb acceleration till eldrift.


Vid snabba accelerationer går all kraft till bensinmotorn, inget till batterierna..






Vrf vill man ha en Prius? :S Seriöst. Är det bränslesnålt du vill köra? Köp en V70 eller nått med den minsta motorn du kan hitta isåfall.


v70 och bränslesnål.... v70 med minsta motorn är törstig som en jänkare förfan... drar en liter utan problem... dieseln ska väl gå billigare, men är fortfarande törstig för att vara diesel... pruis har man inte hört något bra om alls... drar mycket bensin trotts att det är miljöbil, tänk sedan när bilen får några år på nacken också.... elfel!!! nej jag tror att man ska vänta ett tag och låta tekniken utvecklas istället...


Men dom har väll nå eco-bil som påstås dra 0.45milen. V nånnting är det iaf.


hahahahah ''törstig som en jänkare förfan... drar en liter utan problem''' vad har du åkt för nån jänkare då?


En caprice slutet av 80 talet med en 305 motor på typ 160hk... den gick att köra på en liter eller strax över... och det var med automat, och mina pärons v70 140hk automat går bara under litern på långsträcka... manuell går någon dl billigare men dem är allt utom bränslesnåla..


0.45 ska väl den senaste priusen dra enligt toyota en sån bil är verkligen inte försvarsbart att äga man snackar om så fin bränsleekonomi men min fiat uno från 1986 drog 0.55 alltså endast 1dl mer i den satt det en dellorto 2ports förgasare verkligen inte speciellt avancerad med sprut på samma motor hade den garanterat dragit 0.45 den oxå det är ren bluff att kalla prius för en miljöbil senast i går stog en komun prius på tongång när en kärring sprant in på ett ställe smidiga bilar det där satsa på valfri diesel bil i samma storlek så är det samma bränsle ekonomi förutom att dieseln är billigare och sen slipper man betala överpris för en offektiv bil


Jag tycker ni jämför lite snett. Motsvarande bil i storlek och effekt drar 0.7-0.8. Prius drar 0.4-0.45. Ekonomiskt blir vinsten i praktiken lägre. Ägandekostnaderna är ju högre för en dyrare bil men försäkringen och skatten är lägre.


Jag får mig väll bara inställa mig i ledet och pracka på med massa negativa åsikter om priusen. En sak är däremot säker, det är en intressant bil och är ett kliv i rätt riktning. Frågan är bara om slutprodukten är lika bra som tanken, det betvivlar jag starkt. Vill du ha en bil med ok driftekonomi och så miljöneutral som möjligt till ett överkomligt pris så ska man nog blicka mot en diesel i en mellanstor (KVALITETS)bil. För den mest "miljövänliga" bilen är den som håller och förblir i trafik länge (det tär på miljön att plocka fram nya bilar). En sådan bil kan vara Volvo S40/V50 2.0D/D5 (136/320Nm)/(180hp/400Nm) eller Saab 9-3 1.9 TiD/TTiD (150hp/320Nm)/(180hp/400Nm), att välja en för liten motor är dåligt då den får jobba hårdare för att utföra samma arbete och drar då oftast mer, LAGOM är BÄST.


Hade Volvo byggt V8an som sitter i durangon på gården hade den enkelt dragit 3-4 liter mer per mil, jänkarna är skickliga på att bygga bränslesnålt!


Och Volvo dom är inte skickliga på nånnting eller?



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka