Köpråd: Blästerskåp.

Hej, jag skall köpa ett blästerskåp och undrar nu om någon har lite erfarenheter av de olika som finns. Det jag har titta på är denna: Sök på 076020 på www.jula.se så får ni fram skåpet jag tänker på. Blästerskåp För sandblästring av maskindetaljer, fälgar m.m. 4 st munstycken 4, 5, 6, 7 mm. Innerbelysning, handskar, blästerpistol och avlastningsbord medföljer. Invändigt mått: 350/550x550x850 mm. Yttermått: 935x600x1390 mm. Belysningsspänning: 230 V. Anslutning: 1/4". Luftförbrukning: 250-400 l/min. Arbetstryck: 8 bar. Volym: 220 l. Vikt: 44 kg. (Artnr: 076020) 2895:- Ord.pris 2895:- Jag vill ha ett lite större så man kan blästra, ja lite större saker. Så som bärarmar kanske till och med plåtfälgar. /Markus



Svar på inlägget: Köpråd: Blästerskåp.



Julas och biltemas har jag läst ska vara väldigt dåliga, då de saknar utsug så kommer man inte se vad man gör pga allt damm. Jag har tänkt bygga en sån här http://www.grafen.se/web/Blastern/Blastern.htm inte snygg men billig och borde rymma en fälg.


Jag har tyvärr ingen tillgång till svets. Så att bygga en egen är tyvärr inget alternativ. Men den på jula verkar bra tycker jag där står det till och med att man kan blästra fälgar i den.


Är det ingen som har ett bläster skåp och rekommendera? Tack på förhand. /Markus


Fixa ett utsug gör man ju ganska enkelt själv med en gammal dammsugare tex. Mvh Tommy


Ah, precis. Allt går om man vill. Vara inte dammet blir för fint så att den skär. Men jag har tänkt använda Aluminiumsilikat och det ska tydligen inte damma lika mycket som sand. Men det får nog bli denna.


Kanske kan funka med en sån kopplad till en "grovis" sen till dammsugaren.. Sånär som på utsug tror jag säkert de är prisvärda


Låter som en bra idé! Om den kan suga aska så kan den nog suga lite damm ""GROVIS" Förvandla din dammsugare till en industridammsugare. Ansluts till den vanliga dammsugaren, där allt stannar i behållaren. Ex. på användningsområden: aska i öppna spisen, grillen och pelletskaminer. Vätskor och blött material. Avfrostning av kyl och frys. Enklare stopp i avlopp. Bygg- och renoveringsstädning. Spån och jord. Krossat glas och porslin. Behållare 20 lit med tvättbart och utbytbart filter."



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka