Köpråd: Bil, Rymlig kombi/ac/dragkrok 100k max

Tjenare. Sitter och letar efter en "ny" bil då jag behöver kombi. Maxbudgeten är på 100.000kr men vet inte vad man ska leta efter. Vilka modeller bör man ta? Nackdelar/fördelar? Krav på bilen är Rymlig kombi, dragkrok, ac. Tips och ideer gott folk?



Svar på inlägget: Köpråd: Bil, Rymlig kombi/ac/dragkrok 100k max



En audi A4 quattro kanske? Verkar vara en väldigt bra bil med många olika motoralternativ att välja mellan


För/nackdelar? vilken motorstorlek bör man köra på? Vill inte ha en som drar alltför mycket soppa, heller inte en som knappt tar sig framåt. Sen en sak till, har för mig att den drar mer soppa samt kostar mer i försäkring?


1.8Tn är ju ett relativt säkert kort, annars är 2.4an väldigt trevlig, pigg sett till storlek.


sa han inte rymlig?? köp en a6 istället


en 03.a eller 04 borde du få för 100k satsa på 1,8t ett säkert alternativ


Audi A4 är knappast rymlig... Ford Mondeo, Volvo V70 och Mercedes E-klass däremot är mycket rymliga. Mondeo har du redan, antar du känner till modellen. ST220 är väl "det enda" valet eftersom det känns så dumt att byta ner sig, tyvärr är inte den typgodkänd för dragkrok har jag för mig. V70 är en kanonbil, nackdelarna är den är tråkig och att den är rätt törstig. Och så ser man den i varje gathörn, annars är det inga större fel på den direkt. Mercedes E-klass är en kanonbil i allt utom en område, rost. Den modell som är aktuell här är den som gav märket dess rykte. I övrigt är den kanon, så hittar du ett ex som klarat sig bra så rostskydda ordentligt. Jag tycker Mercedes är bra mycket mer bil, både i allmänhet och för pengarna. Fördelarna är många, komfort, vägegenskaper, utrymme och kvalitet (bortsett från rostskydd då) tex. Är en Suv aktuell? I så fall finns Lexus RX300, och Lexus är helt underbart märke. Välbyggda bilar (känns lite plastiga inne i tyvärr men i grunden) med komfort i lyxbilsklass, dessutom går de sällan sönder och är rent statistiskt en av de driftsäkraste bilarna du kan ha. Om något skulle gå sönder så är dessutom verkstäderna oftast väldigt seriösa och kunniga. Tex: http://www.blocket.se/skaraborg/Lexus_R . 20&w=3 Ett annan modell är Bmw X5, även Bmw är rent statistiskt driftsäkra som få även om de inte är riktigt når Lexus nivå. Även dem välbyggda i grunden men till skillnad från Lexus känns även inredning etc lika välbyggd. Den stora fördelen med Bmw är vägegenskaper och körglädje, X5 är bättre på de punkterna än de flesta personbilar. Att se upp med hittar du på www.autopower.se Tex: http://www.blocket.se/stockholm/BMW_X5_ . 20&w=3 Nackdelen med de båda jeeparna ovan är att de framför allt drar mer soppa. Annars är både Bmw och Lexus rent generellt billigare än snittet att underhålla. Till skillnad från Audi/Vag som hör till de dyraste, men räkna med höga driftkostnader på en Jeep. Lycka till med köpet!


VW Passat 1.8T. grymt sköna bilar och behagliga att åka i. finns med dragkrok, ac och massa annat mys. även med 4-motion (4wd)


Lägg till en 525:a e39:a i ekvationen också!


Toyota Avensis, trevliga att köra och hög driftsäkerhet. Nackdelen är väl att rostskyddet inte håller speciellt hög kvalité. Annars finns även Citroën C5, om du nu vågar köpa en fransk bil






Även den är en riktig pärla, men i fråga om utrymme kan den inte riktigt konkurrera med V70 och E-klass så därför tyckte jag att (något) större X5 var mer aktuell än denna


Saab 9-5 Kombi är en stor och rymlig bil, ACC och får en 03-04 som inte gått så mycket för 100k. 2.3t motorn är att rekommendera.


Joo det stämmer ju iofs, men den är ju inte på något sätt trång eller har dåligt bagage, men allt är ju relativt!



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka