Köpråd: Audi S4 V8 4,2

Hejsan. Är nu mer och mer inriktad på en Audi S4 v8 4,2 från 03 el 04. Vad bör man tänka på vid köp av denna bil? Något speciellt som man ska kolla efter? Kanske du äger eller har ägt en som kan komma med åsikter om den? Hoppas på bra tips. mvh



Svar på inlägget: Köpråd: Audi S4 V8 4,2



Maskinellt så måste den vara fullservad och om kamrem är bytt så skall även vattenpump vara bytt. Inte läka olja (helt rena underreden är misstänksamt, lite olja fuktar dom alltid ...). Kolla felkoder, kolla all el, kolla framvagn och bakvagn (dvs låta en bilmek hissa upp och kolla glapp). Kolla drivaxeldamasker, inget skrammel från kattarna. Kaross kan jag för lite om. /Göran


Kamrem är det inte på modellen, en av anledningarna till att jag mer lutar åt denna än tidigare s4.. Köra in till audi verktstad och låta dom ta sig en lite titt kanske?


Låter vettigt, kan även tipsa om ett M-test. Är bilen importerad kan stora paketet med chassimätning etc vara lämpligt så kan man utesluta att den varit krockad i sitt tidigare liv


ja där tycker ja att ett M-test låter lite bättre. fö då får du en utomstående persons utlåtande.


Vad har dem då? så vitt jag vet så ska det sitta kamrem även på dessa och dem skall isf. bytas med var 12k mil mellanrum. Sedan även som Sharky skriver, vattenpump och termostat och löprullar bör vara bytt vid samma tid.


är kamkedja på v8an som sitter baktill på motorn. s4 4,2l v8


M test alltså, är det någon som gjort sådant med någon bil som kan säga om det är pålitligt eller inte. Är väll absolut mer pålitligt än att inte göra något test alls iofs... men ni förstår nog hur jag menar. Är det att kasta pengarna i sjön eller inte?


JAg skulle INTE köpa en bil i den prisklassen utan ett M-test, som vad jag hört är värt pengarna. Men det är din bil och ditt beslut.


Den erfarenhet jag har av Motormännen är positiv, de vet vad de gör och det är definitivt värt 1500:-* att få deras åsikt och en lista på ev. fel. *~1500:- senast jag kollade






Var det inte kamrem på de tidigare modellerna? Har för mig att motorn med kamkedja kom först -04? Kan dock hända att jag är ute och cyklar...


Jo på de tidiga va det rem..men att det sitter kjedja på spelar ingen roll, den skall ändå vara bytt annars skulle jag tror att den ä ännu dyrare att byta. Jag skulle inte våga köpa en om de inte va bytt på.intrevall vetjag ej, men skulle gissa på runt 18k mil, sedan bör den nog bytas.


har man kedja så ska man väl inte behöva byta. kolla på bmw,deras kedjor ska hålla så länge bilen rullar??? de va samma sak på morsans gamla skoda felicia.


http://www.teknikensvarld.se/provkornin . /index.xml "Förra generationens S4 hade V6-motor, men i den nya bilen har man alltså lyckats med bragden att klämma ner en V8. Och det är ingen liten motor heller, cylindervolymen är 4,2 liter och man förundras över hur den får plats. Motorrummet är minst sagt välfyllt. Maskinen är i princip densamma som finns i A8 men har modifierats kraftigt. Kamaxeldrivningen som normalt sköts med tandad gummirem i motorns framkant är utkastad till förmån för kedjedrift i motorns bakkant. Det gör motorn ultrakort, bara 46,4 centimeter. En annan fördel är att man slipper dyra kamremsbyten". här från 03 står det att de e kedja men nån med en -03 s4 får intyga. När jag kollade på top gear sa jeremy att de slopade kamremmen o satte kedja i bakkant för att motorn skulle få plats i b6 karrossen.


Haha, ja det är klart dem håller så länge bien rullar, men är kjedjan vä gå av tar det stopp..! Nä, man bör även byta kjedja, eller åtminstånde kolla den så den inte blivit slak eller liknande.


Kedjor behövs bytas. Bmws också. Men kejda vs rem är som att gemföra toalettpapper med plastkartong


Mycket angående kamkedja och byte eller ej ser jag, men är det något som är service intervall på eller skall det bytas när det bevisligen börjar låta illa om den? Enligt Audi själva så är det ju inget som byts ut om inte det är något fel på den. Frågan är väll hur märker man det och kan det då ev vara för sent...



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka