Köpråd: s60 T5 vs. s40 T5

Ska skaffa mig en nyare bil. Har tänkt mig en s60 eller s40n. Har provat båda bilarna flera ggr. Men kan inte riktigt bestämma mig. s60n känns mer som en volvo. Men jag tycker s40n är lite snyggare och modernare Är alltså s40 från 04 och uppåt jag pratar om. Är endast intresserad av T5 modellerna av båda bilar. Någon som äger s40 T5 och kan dela med sig av lite fakta? Kommer att skaffa ett steg4 till bilen jag skaffar. Autotech skriver att steg 4 ger 365hp 525nm till s40n och 340hk 450Nm på steg 4 till s60. Får man det "goa" ljudet även från s40n T5 med 3"?



Svar på inlägget: Köpråd: s60 T5 vs. s40 T5



De goa ljudet borde man ju få även av s40 då de även är en femma S60 känns mer som volvo för s40 är ju byggd med mkt ford grejer. Har också funderat på någon av de två ibland om ja skulle skaffa mig nyare volvo dock aldrig prövat någon av dem Vad man förstått så är s40 väldigt trång. s60 må se gubbig ut org men me lite säkning o fälgar så blir den mkt finare eftersom s40 är byggd tillsammans med focus kan man ju också titta på focus st me samma motor men i mitt tycke en fräsigare bil men de är ju upp till dig de.


Ska du trimma så är S60 T5 hållbarare i motorn än S40N, som har större borrning på cylindrarna i blocket, men ska du inte gå längre än steg 4 så är jag övertygad om att båda bilarna pallar det utan att blinka. Är isåfall kopplingen som ger sig.


Lutar åt en s40, ett steg4 får räcka. Borde skjuta på rätt bra. Så här är målet att min ska se ut om det blir nått köp Tänkte på en annan grej, har läst att det inte går att koppla in ipod,usb eller ens spela brända skivor i stereon på s40n. Måste finnas nån lösning på det? Känns ju som rena stenåldern mot vad jag har nu. Är så skönt med ett usbminne med mp3


Man har väl aux-kontakt där man kan koppla in vad man vill. Spela brända skivor har inte varit några problem för mig iaf när jag kört c30/v50 som är i stort sett samma bilar. Angående om man ska ha s40 eller s60 så är jag kluven. s60 är en enormt skön bil att åka långt med. Riktigt sköna stolar och så. s40 är däremot betydligt roligare att köra, men stolarna tycker jag inte håller volvoklass. På den punkten var gamla s40 betydligt bättre. Ägandekostnader tror jag inte skiljer så värst mycket. Volvo har väl fått ordning på krånglet med s40/v50 nu antar jag? c30 har iaf fått bra kritik för sin problemfrihet.


Nja, funkar rätt okej, lite dåligt med benutrymme bak (med inte allt för långa personer fram). Sen bör man inte vara allt för bredaxlad som förare heller.


Verkar vara något med dom olika ljudpaketen man kan välja till bilen, har man den billigaste varianten så skulle det va snålt med kontakter och kablar att koppla in sig på. Var bättre på dom två andra


Hm, har sett aux-kontakt på snikljudet faktiskt. Det var dock -08 om det spelar någon roll. Men på tal om ljud så köp inte om det inte finns high performance ljud eller uppåt. Detta gäller s40. Ljudet i s60 har jag inte så bra koll på.


Var nog på 04,05 det gällde iså fall. Lär bli en av dessa årsmodeller om jag köper. Vad ingår i High performance? Är det möjligt att koppla in slutsteg till det?


Vet inte några specifikationer på high performance ljudet men i mitt tycke är det ett mycket bra originalljud som inte ger sig i första taget. Kan vara så att aux-kontakten medföljer i det paketet med. Kontakten ska isf sitta under armstödet. Du ser vilket ljudpaket det är när du sätter igång HU. Står exempelvis "high performance" på displayen då






aux intag kom som standard 08 annars finns det som tillval tidigare, då med alla ljudpaket, utom det minsta


Okej ska kolla upp det när jag hittar nån lämplig bil. Någon som har erfarenhet av en s40/v50 med Steg4? Har steg 4 i min 850 nu och den går rätt okej. Får ju ut 360hk i s40n enligt atm så den borde ju gå bra mkt bättre än min 850


Om du är ute efter s60 skulle jag rekommendera en T5 från -05 och nyare. Den ligger nästan i samma prisklass som s40 T5 och den har klart större trim-potential än s60 t5 upp till -04. Detta bl.a. beroende på 2,4l-motor istället för 2,3l, kkk24-turbo (samma som s60r) och variabla ventiltider på både insug- o avgassidan. Jag har kört med Autotechs steg1+ (ca 325hk) på min T5a från -05 och det räcker till att köra ifrån s60 t5 steg3 med 2,3l motorn. Slänger du på ett steg3, spridare + IC på en T5 från -05 kommer du upp i ca 360-370hk med multifuel till lägre trimkostnad än steg4 till s40n.


Jag kör med autotechs steg 4 kan man säga...fast lite större turbo. Går riktigt fint måste jag säga!, kan inte säga annat än att jag är riktigt nöjd!


Mums! Låter som något för mig när de går ner i pris lite


Jag personligen skulle aldrig köpa en S40 V50 då jag haft ett rent helvete med den jag har, har även kompisar med s40/V50 som tjänstebilar som inte skulle ta i dom med tång privat.. S60:in skulle jag ta direkt MER bil tycker jag, s40:n känns mycket billigare.. Om du gillar bilstereo så låter dom mycket bra i både S60/S40:n leta efter Premium Sound paketet. Lycka till oavsett vilken bil du väljer.


Kan du skriva lite om vilka problem du haft?



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka