Köpråd: GPS

har bestämt mig för att införskaffa en GPS till saaben. men är lite brydd på vilken modell/mårke man ska köpa? nån som har nått vettigt tips? MVH\\william



Svar på inlägget: Köpråd: GPS



jag är ganska inne på Tomtom, sen finns det ju en massa atiraljer & funktioner som är lite olika ifall man behöver eller inte, TMC funkar skitbra i Danmark/tyskland medans här i sverige så funkar det inte alls, varför vet jag inte men vägarbeten osv. blir väl inte inrapporterat


var inne och kikade på en Tomtom one V4 och den verkade helt ok för min del. även priset var ok. men den har bara karta över norden. visseligen tror jag inte att jag kommer att fara utanför norge/sverige/finland/danmark. men man vet aldrig. skulle det vara värt att skaffa en med hela europa?


Är inne på min sjunde eller åttonde GPS. Tomtom är rätt underbar. Dock upptäckte en bekant till mig att det var rätt mycket av extrafinesserna som kostade pengar i form av månadskostnad. Har själv kört med Tomtom men det är några år sedan och jag var mycket nöjd. Har idag en Mio C710 som jag är nöjd med. Dock har dom slutat att ge ut kartor till den modellen. Lutar idag åt någon Garmin som har "livstids" uppdatering av kartor men vem vet. Iaf så kolla om det är "bara" priset som står på kartongen som gäller eller kostar uppdatering av kartor något. En del skickar med nått kartgaranti som gör att du har ett tag på dig att uppdatera GPSen med de senaste kartorna. Skall du även ha GPSen i flera bilar kan de vara värt att kolla vad tillbehören kostar om man inte vill flytta hållare och laddkabel mellan bilarna. Skulle satsa på en av ett känt märke och undvika dom billigaste modellerna. Man får det man betalar för.


TMC funktionen är det Vägverket som ska annonsera ut det. Har ringt till dom flertalet gånger och frågat varför det där vägbygget inte finns med eller om nått gammalt finns kvar. Blir rätt runtkopplad. På http://www22.vv.se/templates/page3____32297.aspx bland annat finns det en del att läsa.


Garmin använder jag i taxin. den är de bästa man kan ha . tar rätt sorts koordinationer och hittar överallt.men den kan vara lite jobbig att slå in på. därför använder jag en navigon vid sidan om när de är gatuadresser. Och min TMC funkar som den ska.


Köp en GPS med gratis fartkamera uppgraderingar, eller som man kan lägga in egna "POI"s på (t ex hastighetskameror). Tycker Garmin verkar vettiga allmänt, rekommenderar ej Mio som jag har.


okej det verkar som det lutar åt tomtom eller garmin i alla fall. ska kika runt lite mer på fler modeller. men tackar så hemskt mycket för tipsen!


Garmin kan man dessutom ladda in fritidskartor i så man kan ha dom på skotern. Ska man ha en GPS på skotern skall man isf välja en modell som är gjord för MC eller skoter som har bra skydd mot vatten och vibrationer. Tomtom och många andra är mera GPS för bil.


Skaffade mig för 1 ½ sent en Navigon 8110 som jag kan vamrt rekommenderar. Den var litet dyr i börja men är nu mycket överkomligt, kan hitas för ca 3200:- Den har:Europa karta med gratis uppgradering på allt i 2 år. MP3 player. Varning för fartkameror (visar om den är på eller inte) USB för ladda ner. Prata med den i stället för skriva. Dag och natt belysningen (automatisk). visa var finns vägarbetare. Automatisk omdirigering vid köbildning till bästa väg. Handfri telefon. Och mycket mer som du kan läsa på den länk. http://www.navigon.com/site/se/sv/produ . avigon8110 Lycka till med sökande.






Tycker Navigon är rätt lätta att hålla på med, Dock saknar jag att kunna mata in kordinater separat och inte kunna spara POI's som POI får spara som adress isf. Modellen det gäller är 2110Max /Toni


Navigon 8410 verkar ju rätt fin.. fast frågan är om det inte är mer prisvärt att köpa en liten bärbar dator me gps puck Har för övrigt en gammel Garmin nüvi som ja använder dagligen i jobbet som aldrig (nästan iaf) har svikit mig.. Enkel å bra å kostar inte många kronor..


Verkligen gör den det! Sen vet jag inte vad skaparen kikar på för prisklass? Som sagt så kostade den ca 4300:- (8410) /Toni


Jag ser att det finns en Navigon 8450 live som jag inte visst någonting om, kan tänka mig att sälja min 8110 och köpa 8450 live eller eftersom jag har en båt, en Garmin 525s som man kan använda på väg eller på sjön som är även utrystad med ekolod.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka