Köpråd: Mazda 121

Hej, har funderat på en mazda 121, är det någon som vet om de är en bra bil? hur pass pålitlig är den? går den sönder? hur mycket dricker den? någon speciell årsmodell som är sämre? allt som kan vara viktigt och mindre viktigt, ge mig åsikter. skön att köra? osv...



Svar på inlägget: Köpråd: Mazda 121



Vad du än gör. KÖP INTE! köp en mazda 323 istället i så fall. Eller varför inte en Nissan Mirca eller toyota starlet! finns mer reserv delar till dessa än mazdan 121.


Är det än dålig bil eller? är det bara för reservdelars skull eller nåt mer?


En av anledningarna är de väl. Å vad jag har hört ska reservdelarna va nästan omöliga att få ta på till dessa. Då skrotarna är inte så intresserad av dessa. Men klart dom är bensinsnåla, å dricker nog inte mer än 0.7


vill bara åt en bil som är snål och håller, vad ska man ha?


Honda Civic/accord Mazda 626,323 Fiat Ford Escort Ford Mondeo renault


Jag menar riktigt snål för ca 10000, helst under


Är en lite udda bil. Finns många andra bra bensin snåla bilar. I vilken prisklass hade du tänkt dig?


helst under 10000


Honda Civic/accord Mazda 626,323 Är det då som gäller!!






vilka årsmodeller? vilka motorer? ge mig fakta


vill alltså ha en snål bil (0.5 - 0.6 l/mil) typ. under 10000, som inte går sönder, och om den gör de, ska jag kunna laga den utan större problem


Honda Civic 88-95års. världen - om du ska köra ekonomiskt så kör på 1.5i Lsi eller 1.3.. Men vill du ha lite fart så finns även Vti eller Vtec bilarna. Extremt billiga att köra - då jag kan tanka 300 å få full tank, och dom brukar ligga mellan 0.5 / 0.7 milen. Beror på högerfoten. Honda Accord 90-93orna - Det är väl samma med dom, brorsan hade en Accord med 2.0i tanka väl en full tank å kunde köra med den längre streckor upp till Landskrona/Helsingborg från Malmö utan att tankmätaren rörde sig. Dricker nog de samma som Civicen. - la runt 320/månaden i trafik, å 1100 i skatt. Mazda 323 3d 90-93or, hade en själva drack dock inte mer en 0.6 oavsätt hur mkt jag gasa! Pigg och trevlig bil vid omkörningar, betalar skatt på ca 900 om året å försäkringen la på 300/månaden (trafik) då jag är under 25. Mazda 626, är jag inte så grym på faktiskt. Vet bara att v6orna ska vara dom grymt tåliga. Men sen finns dom med 2.0 å 2.2i ... Men vad jag kan rekomendera är väl Mazdan 323 eller Honda Civicen ( Det med skatten å försäkringen spelar väl mest roll vart du bor, å hur gammal du är )


du kan få en Mazda 323 -90 -93 tex under 10,000 kr, helst med en pigg 1,8, samtidigt dricker dem inte så mycket, går att få tag på reservdelar lite var som helst.


http://www.blocket.se/landskrona?q=Hond . &md=th http://www.blocket.se/hela_sverige?q=Ma . &md=th kan tillägga lite fel som är vanliga på dessa är : Hondan - Hjulhus,balkar. Strömfördelaren (Ligger nya på 3500, beg är SKITsvårt att hitta.) Mazdan - Rost, rost, rost! å om jag inte har fel så ska topplockspackningen var rätt svagt på dom.


http://www.blocket.se/stockholm/Nissan_ . _9&w=3 <-- OM DU vill FyndA!!!!!! http://www.blocket.se/stockholm/Mazda_6 . _9&w=3 http://www.blocket.se/alvsborg/Ford_Esc . _9&w=3 Där e lite andra roliga :d... - SAtsA på den första om du bor nära!


har fått höra att dom dricker 0.8 323orna att dom går inte ner mer?


Dom små Mazda 323 med enbart 3d.. Dricker långt i från 0.8! Kanske då Mazda 323F som gör de, men inte dom små! Dom små ligger som mest i 0.69 fick jag min till !


Det är ju meningen att jag ska typ pendla ca 8 mil om dagen där 7 är landsväg. så bilen ska ju hålla. har haft en 323F DOHC den drack ca 0.7-0.8 om man inte gasade allt för hårt. har även haft volvo 740 som jag fick ner till 0.7 på landsväg.


Att välja motor är ju viktigt. vilken storlek? 16v? 8v? SOHC eller DOHC? P.S. den motorn som håller bäst och snål ska den vara



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka