Köpråd volvo eller saab

hej ska snart ha körkort e på jakt efter en första bil valet står mellan en volvo 740 gl eller saab 9000 cse nt turbo .;P volvon e ju bakhjuls driven och skön å köra men dom e väll rätt törstiga ? va tycker ni man ska satsa på ? mvh frank



Svar på inlägget: Köpråd volvo eller saab



SAAB 9000 är jätteskön att köra, tycker jag iaf. Jag är rätt lång och sitter inte lika bra i 740. Mitt råd är att du försöker provköra båda bilarna Lycka till! MVH - Zeb!


Jag skulle valt saaben alla dagar i veckan, utan att en blinka, saaben är otroligt skön att köra och relativt pigg om du köper rätt ex. jättebra vinterbil med bra köregenskaper jag tycker personligen att volvon börjar bli allt för gammal medans saaben är relativt modern. ska du ha en busbil så är ju volvon det klara valet men kan bli väldigt jobbig att köra på vintern om det är första bilen. som sagt testa att köra båda bilarna och avgör själv men jag skulle valt saaben. Mvh Christoffer


eftersom att han har nytaget körkort är det troligen skit ssamma om han har bakhjulsdrift eller framhjulsdrift de man vänjer sig med är ju de som e lättast jag personligen skulle aldrig vilja ha en framhjulsdriven bil på vintern sommaren går fint men ej vinter då vill man ha kontroll


okej , kör för tillfällrt runt ljust nu i en a-traktor 745 a tycker de ing större problem med att köra den på vintern undra mest vilken bil man kommer ha roligast med å köra biligast med å så ?


9000 är en väldigt trevlig bil, man sitter som en kung, trevlig respons även i sugmotorerna, mkt fina utrymmen osv. Det negativa är synkarna i lådan (brukar vara slut på 2an) samt ev tcs på turbobilarna. 740 är helt klart rätt om du vill åka på ställ när det regnat och vill ha en i övrigt grymmt slö och tråkig bil Saaben är underhållande på sitt sätt och går förvånandsvärt billigt för att vara en såpass stor bil


850r


KÖRSTILEN är det som avgör, att FWD skulle understyra varendasekund beror på att man kör dom med RWD. att du inte har kontroll på en FWD bil betyder bara att du är en dålig förare, inte att alla FWD är dåliga bilar. Ta saaben, en turbo mot en GL? inget svårt val enligt mig.


Framhjulsdrift på vintern = bra vinterdäck och om det ändå skulle gå fel så finns alltid handbromsen till hands. Själv skulle jag valt Saaben, mycket trevligare bil och köra än Volvon. Bränsleförbrukningen är ganska lika på dessa bilar så det kvittar. Saaben har dock nog lite dyrare skatt och försäkring. Jo just ja, som en annan skrev, se upp för växellådorna i Saab. Inte världens hållbaraste.


740 för tusan!!! Jag har väll knappast fel när jag säger att 9000 har 10 000x olika problem bla med deras abs och växellådor? Något som alla Saab-ägare inte har nämnt här? Listan är lång. Har fan bara hört skit om 9000. Har ett antal exempel utöver listan nedanför. 1. Grannen lämna in sin 9000 för att absen krångla. Slutnota: 22 000 kr 2. En på jobbet med sin 9000, växellådan rasad, motorn utbytt. Slutnota: Okänt 3. En 9000 som står utanför, bubblar överallt (rost) och kedjan har börjat rassla på 19 000 mil http://forum.saab9000.se/viewtopic.php? . 7c53f3ae94 Volvo lär inte vara törstigare, tvärtom. Du kan få tag i en 16-ventilare också så har du fint drag också. Sen är det ju bakhjulsdrift som du är van vid. Dessutom är skatt & försäkring högre på Saaben. Angående utrymme så har ju jättefint utrymme i en 740, stort bagage osv och lucka för lång last, sätena är mjuka vilket tex jag gillar. Det enda jag inte gillar komfortmässigt är att servon är lite svag, fast jag jämför ioförsig då med en Mercedes W202.






Undrar om detta kommer bli ännu en klassisk krigstråd? Anyway; Det är ett svårt val, mycket på att jag inte är så förtjust i 740 (Å andra sidan är jag inte förtjust i Saab heller, iofs. Men ändå). Dock ska väl 740 vara en bra bil att meka med och sådär. Så det beror på hur du tänker på den fronten. Ska du ha en bra bil, som troligtvis kommer att gå bra, som håller och som aldrig sviker så är det väl 740 som gäller... ...dock är det en hemsk bil i övrigt!


Vad har du tänkt årmod på saaben? vilken cse motor? 2,0 el 2,3?


Lätt 9000 med turbo framför en sketen GL. Har själv ägt 9000, har kört polarns 740 gl till å från jobbet under flera veckors tid och jag kan konstatera följande: Volvon:740 ÄR törstigare oavsett vilken motor den har. Bakhjulsdrift är kul men med 130hk eller vad det nu är så är det inte SÅ kul.. Komforten är helt okej Det går bra segt att accelerera.. Skoj som fan på halt underlag då man kan sladda när och vart fasen man vill Saaben:God komfort Trevlig karaktär för att vara en LTT 2.3LTT (170hk) Gick snålare än volvon.. FWD är INTE lika kul när man ska busa, men man lär sig om man vill. Dock är det givetvis bra mkt enklare att komma på breställ osv med en RWD bil. Bättre acceleration Funkade hur bra som helst på vintern och med GOD kontroll!!


You daaamn right


Saab 9000 är ju den bilen jag vet krånglar mest, sikken skitbil, går ju sönder hela tiden om man frågar dom jag känner och det är blandat med pendlarbilar. Inte konstigt dom är så billiga. Visst snabbare kanske om du jämför med en GL men du kan skaffa 740 turbo så blir det bättre, dock svårt att få tag på en ej buskörd. Köp 9000 om du känner för de men jag har varnat dig iaf.


En 740 GL med 116hk mot en Saab med turbo? Lite ojämna val... Personligen skulle jag inte valt nån av dom.... 850R som redan nämnts låter mycket roligare.


Du kan ju berätta lite mer utförligt om alla dom där 10 00 felen 9000 nu påstås ha Synkningarna på 2an brukar vara rätt slut ja, abs en har jag ALDRIG hört om Volvon ÄR törstigare Du har mkt fina utrymmen i 9000cs också, den där luckan för låg last var väll ingenting att jubla över? Ang lådorna så är inte volvo så j*vla bra de heller, har varit med om 740 lådor som rasat efter slökörning så volvos överlägsenhet vad gäller det mekaniska är bara skitsnack!


saaben är ett lätt val, jag har haft 2 740 gl innan, å tro mig, man tröttnar på dom efter en vecka, dom dricker inte mkt om du verkligen spänner foten men dom är törstiga i övrigt, sen är dom så jävla tråkiga invändigt, nu har jag ingen erfarenhet av saab 9000 men min 900 talladega e billigare i försäkring iallafall än vad 740 har varit, skatten har jag ingen aning om, tror dom ligger ganska lika, sen så är det relativt lätt å få ut go effekt ur saaben oxå när det gäller komfort så är det ganska lika tycker jag, förutom då att saab e bra mkt modernare inuti


Mellan Volvo 740 & Saab 9000 så hade jag valt en Saab


Fina svar med 850R, dock kostar dom en BRA bit mer än bilarna som diskuteras här (runt det dubbla) och ska man lägga så mkt pengar på en bil får man mkt roligare



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka