Köpråd bmw vs ford

tja e ny här och tänkte kolla med er som nog vet lite mer om bilar än mig. de e så att jag ska skaffa ny men vet inte riktigt vad. är intresserad av både en bmw 318is och en sierra. vet inte riktigt vad man ska köra på båda bilarna e årsmodell 90 och har gått ungefär lika långt. så kom med lte tips å förslag skulle verkligen uppskattas mvh congo



Svar på inlägget: Köpråd bmw vs ford



Forden är helt klart mest bil då e30 inte är annat än något man busar med och en 318is är väll inte mycket att gasa med direkt. Ska visserligen vara skapligt kul när de svänger men de händer ju inte mycket när man gasar. Men vad ska du använda bilen till?


ska anvädas dagligen men som man samtidigt vill ha en lite roligare bakhjulsdriven bil att leka lite med


Provkör båda men ska du åka långa sträckor och sånt så är bmw:n inte värst.


de e ju sant.har haft sierra tidigare å tycker de e en ganska trevlig bil.bmw har jag ingen erfarenhet av alls.blir en del långa resor i bland så de kan ju va najs med en bil som bekväm och inte slikar fan me soppa som typ 740


Sierra is my advice! Köp bara.


318is slirkar inte direkt mkt soppa Är ju runt 140 kusar ifall det just är en iS


ok finns de något man bör tänka å i övrigt med dom bilarna


sierra is +1


Men herrejösses E30 318 är tråkig som faen, men 318IS har en duktig fyra på nästan 140 häst, LÄR utan problem åka ifrån D/OHC(kommer inte ihåg ifall de är enkel eller dubbelkam) Sierra. Lär vara roligare alltså. Är E30:n i fräscht skick och utan allvarlig rost så köp den.






Säger också Bmw E30, kanske inte Bmws bästa motorvägskryssare men sämre än Ford Sierra är den inte. Slinker genom kurvor på ett sätt andra bilar drömmer om och som skrevs ovan, IS motorn är inte den vanliga sega 4an utan en riktigt pigg motor. Har dessutom visat sig vara riktigt driftsäker. Kolla begagnatguiden på www.autopower.se för att veta vad du ska se upp med!


318is ( e30 ) är ju en smått hyllad budget banbil . tycker dom är skitkul på isen också och verkar hålla för höga varv länge. Sierran däremot är ju mkt billigare pga dess dåliga rykte men det är ju som allt annat , är det taskigt servat så håller det sämre.


Tja rosten är värd att tänka på Sierran, trots att du väljer en ifrån tidigt 90-tal kan dom rosta rätt rejält


Det är ju bara frågan om inte e30in rostar ännu jävligare


Båda bilarna är det rost. 318is E30 har en m42 motor med kamkedja. Om den är underhållen rätt skall det inte va nått problem. Kollar du på en E30 kolla efter rost i specielt golvhörnen ifram vid skärmarna. Rostar ganska friskt just där och under listen vid bakluckan. Mer info om just e30 finner du på www.autopower.se Forden vet jag inget om, men jag tror bilarna står ganska jämnt med varrandra.


Visst jag är ett bmw freak men hade jag fått välja desa två bilarna så självklart bmw:n alla dagar i veckan! Visst sierran är kul men en e30 e nog fan roligare 4:orna ju inte bra i bmw:n toppen är väl också felkontruerad i is:en om jag inte minns fel inte så insatt i bmw 4:or men lyssna efter tickande ljud och dylikt och framförallt efter rost överallt! bmw:n hade jag tatt eftersom jag tror att det är en bättre bil än forden känns att vara mer bil än sierran.Inget ont om sierran för den e schysst med att svina med Men bmw:n är lättare att sälja och du kan begära mer för den vid försäljning.Så prova bägge o se vilken du faller för!


Tvärt om, M42 i 318is är en skottsäker konstruktion! Har dessutom servicefri kedja. Den du tänker på är den vanliga M40n, den äter både kamremmar och axlar. En motor att undvika om man inte bara precis vill ha en bil att svina med och sedan skrota...


Nu vart de svårt, 2 bilar jag gillar Bmwn är nog "bättre bil", bättre väghållning mm. Men tar du en Sierra och en 318 för samma peng får du en bra mkt finare Sierra. En riktigt fräsh Sierra får du från 7-8K För dom pengarna får man väl bara junk om de ska va Bmw. Vanligaste felen på Sierra är rost, mestadels under bilen men även skärmkanter bak. De brukar även ha problem med dåliga avgasvärden, men häller man i sprit blir de genast fina siffor igen Dohcmotorn är en kalasmotor, gångna toppackningar är vanligt. Har dock aldrig hänt mig på 5 Sierror, kan va handhavandefel.. Jag måste påstå att jag sällan ser en fräsh E30, oftast är de slitna som fan, ser urgammal ut inuti och rostigare än Sierran fan. En kompis hade en 323a som vinterbil för många år sedan, den gick rätt bra men den va svampig och såg allmänt skit ut Jag röstar på Sierran, det är mest bil för pengarna.


tack för alla tips e riktigt sugen på en sierra jag hitta de på blocket. bara man får tag på säljaren så blir de nog den om det inte dycker upp nån fin e30 i stockholms trakten



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka