KÖPRÅD: V40 t4

Som rubriken lyder, är v40 t4 en bra bil? Kända fel som brukar uppstå? Trimtips för att nå ca 300hk? Jag har hört att dom brukar läcka in vatten så dom rostar men tycker det låter konstigt, någon annan som hört samma? mvh



Svar på inlägget: KÖPRÅD: V40 t4



Hoppa äver 98 och 99 års modeller, barnsjukdommar och rost. Vattenläckage är inget jag vet som är vanligt. 00:an har bästa motorn om du ska trimma men 280 Hkr + kan du åka i samtliga. En del 01:or och 02:or hade problem med dåligt motorblock (Första åren dom var 2.0 litare) och kan spricka i mellan cylindrarna mm. För ca 300 Hkr så är det 19T, gröna spridare, filter, helsystem på avgassidan och mappning som gäller. Inte fel att byta kammar heller då dom har väldigt tråkigt register från början. Dom senare årsmodellerna är väl bra bilar....likadan motor (-1 cyl då) låda och drivlina som 850/X70 Inte samma komfort och så som dom större Volvomodellerna men lite roligare chassie i stället tycker jag. Något speciellt du undrar över....har haft X40 i drygt 5 år så lite har man lärt sig.


Okej, tack så mkt det får räcka får nu.. Får säkert fler frågor senare så



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka