Köpråd: Bakhjulsdriven turbobil?

Vill ha ny bil, och jag vill ha turbo, manuell, bakhjulsdrift med bra väghållning. max priset är typ 30 tusen Bilar som jag har hittat är i princip Nissan 200sx och Toyota supra Mk3 men finns de några mer i den kategorin? Volvo går bort då jag har tröttnat på att åka båt. Hur känns supran? åker ju 960 nu och de känns att de är en tung bil så jag undrar hur känns supran? 200an känns lite mindre intressant då de är mindre motor och så finns de rätt många sådana, men undrar hur kvaliteten är på den? så, förslag på mer bilar som passar mej skulle uppskattas! Tack på förhand // Johannes



Svar på inlägget: Köpråd: Bakhjulsdriven turbobil?



Bmw E30 , E36 eller E34, populära bilar att bygga turbo på. Roliga redan orginal när det svänger, med turbo får man trycket man vill ha ur böjen. Lämpligast att bygga på är M50 utan vanos, stadig konstruktion som tål stora effektökningar. Det innebär en 525 E34 eller 325 E36 från 1991-1992 någonstans om du skall ha en med M50 orginal, annars kan man hitta även E30 som någon slängt M50 i.


Tack för tipset, har tittat lite på BMW men tror inte att de är nått för mej.


jag får nog fan hålla med dig... visst fan att han rekommenderar BMW vid alla tillfällen där det passar in, och även där det inte passar in.... men detta var lite väl... supra är tunga as till bilar, dock så är dem ju "sportbilar" men dem verkar vara gjorda för amerikanska marknaden då dem verkar utformade lite som typ 80 tals camaro/firebird DVS. stor motor fram, drivning bak, lyxig och bra komfort... lite utav en highway cruiser... dock så tror jag att det är ett bra byte upp från volvo´n både effekt och väghållningsmässigt... s13 är nog mer av en kurvmaskin, liten motor på 160hk RWD hyfsat tight... dock så är nog dessvärre ett byte till coilovers det som gäller då det är gamla bilar vi snackar om, så dem lär liksom supra vara ganska slitna o slappa i fjädringen(förhållandevis). annars så är ju inte mycket i den prisklassen, förutom volvo då :) kanske en gammal sliten s12 men det krävs en del för att få fart på en sån då dem typ har 120hk original. det där med att det ska vara rwd och turbo begränsar det hela rejält då det inte finns mycket i den prisklassen(här iaf) vilket är anledningen till volvos populäritet(folk har inget val :P)


Nissan 200sx?


Tack för svaret, De är ditt spår jag är inne på.


Inte för att vara tyken eller så men är de inte bra om man läser tråden innan man svarar i den?


Supran är det enda jag ägt av dessa och de behöver vettig upphängning för att bete sig som en riktig sportbil. Hårda fjädrar, ordentliga dämpare och helst kraftigare krängningshämmare så blir det en trevlig bil även i kurviga partier. Ljudet och vridet man får med lite enklare modifikationer är dock otroligt härligt och de tål att köras hårt, sen om man gillar lite mer högfartskörning så är det en suverän bil.


sorry, såg inte den lilla biten text.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka