Köpråd: Saab 900 2.0t sport

tja, har nu bestämt mig för att köpa en bil som jag lätt skall styla basbygge till vintern och sport pipor... hum kommer säkert massa ideer sedan när bilen väl är inhandlad. kollar lite på denna bilen http://www.blocket.se/goteborg/Saab_900 . 15&w=2 ser ut att vara i "sjukt" bra skick, men stolarna e jätte snygga, så dom vill man ju inte byta ut till sportstolar är saab 900 en bra bil, eller finns det dolda defekter? målet är snygg bus bil.



Svar på inlägget: Köpråd: Saab 900 2.0t sport



"Bilen är utrustad med sensonic växellåda som är en manuell växellåda utan koppling" Big no no. annars såg den förbannat fin ut men de gör alla bilar som står på firmor verkar det som


vad innebär den växelådan?


Ja jävlar va fin den såg ut att va!! Men även jag skulle nog hoppat den med tanke på växellådan..


du har ingen kopplingspedal, kopplingen styrs elektroniskt när du lägger ur/i växel, det brukar kunna krångla som fan, finns inte så många sensonic bilar kvar de flesta har blivit ombyggda till vanlig koppling.


kostar ca att bygga om?


om man köper beg växel låda så klart.


tror inte du måste byta låda, däremot pedalställ och kopplingssystemet måste du fixa, skaffa från en tidig 9-3a så får du hydraulisk koppling istället för vajerstyrd, ett par tusen kanske allt går på.


okey, men då behöver jag inte göra några speciella moddar?


men om man ser till det hela är det en jätte bra bil förutom växel lådan?






Här har du en guide om hur man byter från vajerkoppling till hydralisk koppling. Hjälper ju en del. http://photo.platonoff.com/Auto/2006012 . onversion/


underbart snällt av dig !


900 har ett stort bagage som bör rymma ett basbygge i alla fall och en motor som man hyggligt lätt kan få ut en del effekt ur, samtidigt som det finns en hel del eftermarknadsdelar. Låter som den passar för det du behöver den till i alla fall.


aa, jag hoppas jag gör rätt



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka