Köpråd: Audi A6 Avant -07

Tjena, Jag går i bilbytartankar och har snöat in mig på Audi A6 Avant -07 eller -08. Jag hade inte tänkt att betala mer än 280000:- och den får inte ha gått mer än 4000 mil (kan gå högre om den har rätt utrustning). Bilen måste dessutom ha xenon så jag också får till de snygga diodbaklyktorna... Vad har ni att säga om denna? Är 2,4l V6 177hk okej eller bör jag satsa på en 2.0t? Tack på förhand!



Svar på inlägget: Köpråd: Audi A6 Avant -07



2.0T är bara jobbig, sportmotor med ketchupeffekt i kombination med snäv koppling som trivs bäst när man behandlar den hårt och påtaglig torgue steer när man pressar på. Inget av ovanstående passar i lugna stabila A6 enligt mig. 2.4 är törstigare men är å andra sidan i harmoni med bilen i övrigt, satsa på den istället.


Okej, låter bra. Jag har inte provkört 2.0t utan bara 2,4 v6 och utan att kunna jämföra med något tycker jag den är riktigt trevlig. Inget fartmonster men det ska man väl inte förvänta sig av den bilen... Andra tankar?


Nja... Lycka till med köpet. Det är en härlig bil, känn inte att läderklädsel är ett måste heller. Audi hart många härliga textilklädslar


eeh nej.. 2.4 motorn är den man skall undvika. 2.0T är ju hur go som helst, det är faktiskt en bra gång på den, inte alls ketchup som turbomotorer brukar vara... TS: gör dig en tjänst köp EJ 2.4 motorn. jag orkar inte nämna alla nackdelar, gå in på nordic audi, där kan du läsa mer.


Hmm, jag har läst nästan alla trådar på nordicaudi om A6 och där är åsikterna 50/50 2.0t och 2,4 v6...


Jag har testat både 2.4 och 2.0T. Jag tycker iaf att 2.0T är att föredra, snabbare, snålare, billigare. 2.4 motorn har hängt med i många år. 2.0T motorn är nästan nyutveckling, finns liksom en anledning till varför 2.4 versionen säljs så billigt jämfört med andra motoralternativ. Men såklart ska du testa 2.0T först innan du bestämmer dig, men jag tvivlar på att du kommer välja 2.4 efter du testat 2.0T


2,4:an kom ju -05 och är i grund och botten samma motor som 2,8?


Där är visst en massa ketchup i 2.0T motorn, kanske inte på gammal Saabnivå men ändå. 2.0T hade varit hur go som helst i en liten A3 eller liknande, men är helt malplacerad i en bil som i övrigt är så lugn som A6 (Så det är inte själva motorn jag klagar på alltså, utan kombinationen). 2.4 är kanske inte den allra bästa motorn den heller, men den har en tillbakalutat gång och sofistikerad karaktär. Precis som A6 i övrigt alltså... Edit: spelar ingen roll om 2.4an är äldre (om det nu verkligen stämmer), Audi har knappast kvar den motorn för att de måste. Utan för att en del kunder helt enkelt vill ha en 6a. Skulle tro att Audi helt enkelt valt att ha två instegsmodeller i denna serien, en mysigare V6a och en lite snålare 4a. Även jag har kört båda motorerna, och 2.0T upplevs bara som odräglig. Skall du ändå köpa dig en pigg/sportig bil, köp då A4 istället. Där passar karaktären lite bättre, även om A4 också är lite tillbakalutad i karaktären.


Skulle tro att Audi helt enkelt valt att ha två instegsmodeller i denna serien, en mysigare V6a och en lite snålare 4a. 2.4 finns inte längre. 2.4 är i princip samma motor som finns i gamla A6, den nya 2.8FSI är inte lik 2.4 alls. 2.4 är inte ens någon FSI motor. Visst om man vill ha en glidare så kanske är 2.4 V6 att föredra, men som sagt jag har hört allt för många klaga på den motorn.






Det där stämmer inte riktigt. Den gamla 2,4:an är inte alls lik den "nya" 2,4:an. Allt är nytt. 2,4:an är utbytt mot 2,8:an och där är det i grund och botten samma motor förutom insprutning och slaglängd (skiljer säkert mer men i grund och botten samma motor). Men som sagt, jag har inte kört något annat än den senaste 2,4:an så jag ska inte säga för mycket.


Ok jag kan ha fel. Men det är det jag har läst på internet iaf testa 2.0T :


Ok då, det fanns två olika "instegsmodeller" då. Vad jag menar är att A6 är en glidare, det är verkligen ingen sportbil och då passar inte en motor som 2.0t. I en sportig bil hade den passat, för åter igen är det inget fel på själva motorn utan bara kombinationen.


En original 2.0t får du fan jobba ordentligt för att tvinga fram ketchup effekt. turbon börjar ladda tidigt och märks knappt när den drar igång så länge man inte stämplar foten i golvet osv. går att köra riktigt mjukt o fint med hyffsat acc men det kräver lite erfarenhet av motor/koppling/låda kombon! Min kärra är ju hyfsat stor också A4 avant med 2.0tfsi... Kan tänka mig att den är mycket mera ketchup aktig när man chippar och har 2-3ggr laddtrycket:)


Hade 2.0T funnits i Quattro så hade inte audi sålt någon 2.4 överhuvudtaget. Därav anledningen till att audi inte gjorde 2.0T med quattro.


Är du säker på att du måste köra audi då?, Visst ja älskar själv audi.. kvalitetskänslan, deras förarmiljö, motorer,quattron, växelådan osv.. men tyvärr får man inte mkt för pengarna hos audi på den prisnivån.. men de kanske kan vara värt att kolla in denna också?, http://www.blocket.se/stockholm/Volkswa . =11&w= vi har en tiguan med samma motor 170hk tdi, den går riktigt bra när man stämplar fullt, och även fint vid mera lugn stadsskörning osv.. helt klart en värdig konkurrent till audi.. och innan de har vi bara kört audi, a6,a4 osv.. men volkswagen går faktiskt riktigt bra med!


Håller inte med helt enkelt, där är ketchupeffekt i den motorn. Kanske inte överdrivet mycket, men den finns där. Och det passar inte i A6...


möjligt men nu har jaginte kört 2.4 motorn dock men känns lite underdimensionerat för a6an...


Hade hellre tagit en som var nåt år äldre med 3-liters v6:an i.. Kollade själv på en -06/-07 A6 innan jag köpte min förra bil. Blev avrådd av säljaren (audi Hammarby) Att köpa 2,4:an. Den drar i princip lika mkt som 3,0 vid blandad körning enligt honom, i praktiken o inte det som tillverkaren säger + att den var tråkigare i en så stor och tung bil. 2,0T Är väl kanske bra på sitt sätt, hade en sån i min förra bil.. Men den känns lite klen i en så stor bil. Med andra ord, du får varva satan för att det ska hända nåt + att den inte går att få med quattro vilket iaf jag tycker är ett stort -.


Men den finns ju inte att köpa längre.. Men visst jag håller med att det är jävligt kasst att quattro inte finns till A6. + att en A6 väger inte mycket mer än en A4 B7 med quattro. B7 är BLY. en 2.0T 180hk + quattro hade nog varit optimalt.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka