"Köpråd" Golf gti 8v 1996

Tjena alla bilälskare ! Funderar på att köpa denna golf när jag har sålt min audi. Det är en golf gti 8v 1996 color concept gått ca 22300. Bilen har ägts av ett äldre par ( 40 + ) dom senaste 3 åren. Dom två ägarna före dom är ungdommar som har kört hårt med bilen, detta vet jag eftersom jag vet vilka som har haft den och att dom har kört hårt. Vad tycker ni är värdet på denna bil? Och tror ni att den håller ett tag till? Hur mycket stryk tål den? Kan man trimma denna typ av motor på ett billigt sätt? I övrigt finns det lite rostfläckar och sätena är lite slitna, åren sätter sina spår, nån repa finns. Bessiktad men avställd, har också stårr avställt över vintern. Inga vinterdäck finns. Saknar servicebook så det bli byte av samtliga remmar föt att vara säker? Lägger ut 4 bilder, tacksam för lite tips och idér samt råd. Tack för mig. mvh. ps. visar 2 bilder på motorn, en vanlig och en där han verkar ha tvättat den? tacksam för all info från er. stenskott? motorn. tvättad?



Svar på inlägget: "Köpråd" Golf gti 8v 1996



ingen?


Beffiner sig bilen i nära kolbäck lr hur? för ser väldigt bekant ut .


nä skellefteå


Jag har haft en golf III gti 8v -94, den var rolig att köra men det gick massor med pengar till reservdelar, nästan allt som gick sönder var dyra saker. Ett stort plus är att den inte drack så mycket bränsle 0.82 med min körstil sommartid 0.88 vintertid, vid riktigt inspirerad körning eller mycket stadskörning kunde det gå upp till 0.9 i medel/mi,l tror att jag aldrig fick den att dra mera än det. Rost är en sak att se upp med, bakluckan är rostiga på nästan alla (under nummerplåten speciellt), kolla även noga under bilen speciellt vid pluggar och kanter kan det förekomma rost. Under dom svarta skärmbräddarna lönar det sig också att kolla, vågade aldrig ha bort någon av dem på min men skulle kunna tro att du inte ska ta bort dem heller om du inte vill drömma mardrömmar om rost. Priset kan jag tyvärr inte säga något om då vi har helt andra bilpriser här i Finland På den du har lagt upp bilder på ser jag att sidokjolarna ser ut att saknas, där kan det vara möjligt att pruta på priset (ska man ha original är dom rätt dyra, tror jag betalade 150 euro (ca 1500kr) för en ny från VW) Tror nog att det kan löna sig att byta samtliga remmar om den saknar servicebok, om jag inte minns fel ska kammremmen ändå bytas vid 230tkm Kopplingen skulle jag också kolla upp noga, den är tyvärr inte allt för billig att byta Min höll som sagt inte så bra, men det betyder ju inte att alla måste gå sönder, min hade gått 200tkm när jag köpte den och 226tkm när jag sålde den, under den tiden jag ägde den la jag nästan 3000euro! i reserv/slitage delar Motorn är nog rätt svårtrimmad i och med att det är en sugmotor, men finns viljan så går det ju kanske att få någon hästkraft till Lycka till med bilköpet!


Tack ska du ha. Det medföljer sidokjolar som har lossnat. Vad tycker du om bilderna på motorn då? ser den slut ut? Tänkte sätta på ett sportluftfilter. får se hur de blir och om det blir av. Vet du nån som kan vara interesserad av min audi a4 den är till salu.


Tja efter vad jag kan se på bilderna så ser den ut ungefär som min gjorde, men det är svårt att säga med bara bilder. Provkör den ordentligt och hör efter missljud vid acceleration, dock är det normalt att dessa motorer tickar lite när dom är kalla, dessutom är det inte så farligt om de drar lite olja, givetvis ska den inte dra överdrivet mycket, men om den drar runt 1liter mellan oljebytena som enligt serviceboken ska ske med 15 000 km mellanrum så är det normalt och inte så farligt efter vad jag fått höra. Min drog dock ingen olja, men däremot hade jag några mindre oljeläckage som jag fick laga. Vet tyvärr inte direkt någon som är ute efter att importera en Audi. Tror den är lättare att sälja i Sverige, jag bor nämligen i Finland


Bussningar bak, kan vara värt att kolla upp. Men 8v är otroligt slitstarka maskiner och jävligt lättmekade. Sköt olja och service, laga det som går sönder... och sen går dem i evigheter... Det som dödar dem är misshandel men det är inga dyra motorer att laga, eller för den delen köpa begagnade, då dem sitter i golf/vento 2,0gl också.. tror även dem finns i gamla passat också. På ett år så har jag åkt på bussningar bak, bromsrör, ett OK och stötdämpare. och detta sammanlagt har inte ens kostat mig 5tusen, att fixa... dock så är det en del arbete att lägga ner, men dyrt? nej... ...annars är det mest elhissar och sånt som verkar strula rätt ofta... men det är ju ingenting som gör att bilen inte går att köra utan det är ju mer en lyxpryl man blir utan bara.. i värsta fall får man bygga om till fönstervevar om man inte får ordning på hissarna. ...men det är en gammal bil från -94 som snart gått 2,5 varv runt jorden så lite får man räkna med... vill man inte skruva så får man köpa en ny bil. Jag är otroligt nöjd med min golf iaf.


har du msn lr e-mail så kan jag maila över alla bilder på bilen så får du bedömma den.


någon mer som vill komentera?



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka