Köpråd: Audi A4 TDI med tiptronic låda, bra/dålig? [videoklipp]

God kväll! Är på jakt efter en Audi A4 runt årsmodell 99-01, och funderar på en med tiptronic lådan i. Man har hört mycket skit om VAG´s automatlådor, ligger det något i detta eller är det samma vanliga skepsis gentemot automatlådor? Mvh



Svar på inlägget: Köpråd: Audi A4 TDI med tiptronic låda, bra/dålig? [videoklipp]



Nu är min visserligen en -04 men lådan är galet skön. Trots att jag slaktat den i 8000 mil så funkar den utmärkt, enda felet är att styrenheten pajat men det har ju inget med slitage att göra. Bara att den helt enkelt kände för att sluta fungera. (Kostade dock 11000 att laga trots 20% rabatt.)


Det var ingen trevlig kostnad Vet du om elektriniken är det som brukar strula på dessa lådor? /B


Jag hade automat i min gamla A3 1,9 Tdi -98. Det var inte ens en tiptroniclåda och jag tyckte ändå att automat var som klippt och skuren för den motorn!


har en passat v6 tdi -oo med tiptronic, dom går ju fint och låtar växlar skönt, men är inte samma kvalitet som på merca lådor tyvärr min små slirar lite, och hört många som måste renovera dom tyvärr.


Hur långt har den gått? Och vet du om den är hårt körd? Har hört att man bör byta olja i automatlådor varje 50000km, det kanske kan förbättra känslan i lådan? /B


Byta olja var 5000 mil lät väldigt överdrivet. Många bilar har inte ens en rekommendation att byta den överhuvudtaget. Min DSG-låda ska ha ny olja efter 6000 mil och en vanlig automat kräver knappast ny olja tidigare.


min bil har bara gått 27k mil, mest landsväg körd också. 80% landsväg. och lugnt kört skulle jag tro, killen som hade den var runt 40 år, får se om jag provar byta olja, men lutar att sälja den och köpa v70 d5 eller liknande


hade en passat 98a 1,9tdi 110hk gått 34 eller 36 (kommer ej ihåg) när jag sålde den.. var vanlig automat ej tipp... funkade klockrent.. växlade som den ska.. (aldrig renoverat eller nått) byte olja.. var de inget i den man gjorde..


Var igår och testkörde en A4 med tiptronic, spelade in lite med mobilen. Är lite svårt att höra motorn men jag tyckte den växlade som den skulle, eller? Har som sagt ingen erfarenhet av automatare så har inge att jämnföra med. Länk:http://www.youtube.com/watch?v=UvIwnjRmRvE /B






ser bra ut


Ja jag tyckte den kändes bra faktiskt. Så det lutar mot köp av bilen. /B



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka