Köpråd: Någon bil liknande Mitsubishi Galant?

Har precis fått reda på att min favoritbil (MITSUBISHI GALANT S 2,4 GDT -99:a) är skrot.. -Någon som har något tips på en liknande bil? D.v.s: *"Vintersäker" *Framhjulsdriven (ett krav) *Airbag (Ett krav) *ABS *Bekväm att köra *Billig (Ca. 20-25000?) *Gärna dragkrok *Gärna klimatanläggning *Gärna en modell som kan ha samma däck som galanten har (Däckdimension: 195/60R15 88V Fälgdimension: 15X6JJ/ET46) Förslag?



Svar på inlägget: Köpråd: Någon bil liknande Mitsubishi Galant?



saab 95 .......! mycket bil för 25K


Mitsubishi Colt?


Tänker spontant sista modellen av Mazda 626. Definitivt inte lika snygg, men i övrigt bör den ju vara snarlik 195/60 15 verkar var vanligt hos Mazda iallafall samt att 1998< verkar vara finnas i någon faceliftad variant (lite stiligare än innan). Slumpmässiga exempel från Blocket:http://www.blocket.se/kalmar/Mazda_GF_6 . =6&w=3 http://www.blocket.se/goteborg/Mazda_62 . =6&w=3 http://www.blocket.se/stockholm/Mazda_6 . =6&w=3 1997a med V6-motor och skinninredning:http://www.blocket.se/stockholm/Mazda_6 . =6&w=3 (yeah)


Honda Accord 96-99


Om nu Galanten är din favoritbil,varför köper du inte en Galant då?


Rover 620si. Fantastiskt billig bil om man ser till vad man får. Du kan få en 97-99a för 10-15k. ofta all utrustning. Kolla upp bultmönstret på galanten. Rovern och Honda Accord har 114,3x4 195/6015


var servar man en Rover och var hittar man reservdelar??


hahahaha ja, inte så många som tänker sig för när de köper en sådan


Ja, varför inte en ny galant? Generation 8 ligger på de pengarna. Men oftast har de börjat rosta i hjulhusen bak.. Tycker själv det är den bästa bil jag haft!






Om man inte vill serva den på Rovers märkesverkstäder så kan man ju serva den på någon annan lokal bilverkstad. Reservdelar köper man på Mekonomen, eller på märkesverkstaden om man vill betala lite mer. Jag förstår inte riktigt frågan.


Jag tror Xtravagant menar att Rover gick omkull, fast det finns kanske kvar märkesverkstäder ändå? Tillbaka till topic:Tycker Saab 9-5 är mest bil för pengarna i ditt fall


Jo det förstod jag egentligen, men jag kommer aldrig ge upp det tunga arbetet i motvind att få svenska motorintresserade människor att inse hur det faktiskt är. Det finns massor med verkstäder (märkes- och oberoende-) och alla reservdelar är lika lätta att få tag på som till vilken Ford, Opel eller Audi som helst. Dessutom är en 620si en Honda Accord rakt igenom inkl motor och växellåda, fast till kanske halva priset. På köpet får man dessutom ofta en fullutrustad bil med AC/skinn etc etc.


http://www.blocket.se/goteborg/Valvarda . =6&w=3 Otippat va....


Nice De som finns på Blocket verkar vara trevligt utrustade! Är Turbomotorn också någon form av Honda-meck?


Nissan Maxima Typ samma bil, annat märke.


Nej 620ti är Rovers egen turbomotor "T-series". En robust enkel pjäs men inte helt skottsäker om man börjar trimma. Men kör man original så håller den 30-40.000 mil utan att blinka. Ganska snål och snabb är den. Ska man ha en sån ska man ha en oskruvad originalbil sedan kan man på rätt sätt plocka ur ca 220hk utan att riskera nåt.


volvo s40?


Jo Rover är fina bilar, men är det någon kedja som höll Rover när bolaget fortfarande fanns och som hållit kvar vidmärket? Och/eller vilka är det som är auktoriserade för Rover?


Google 2sekunder:http://www.mg-rover.no/distw_se.asp Men som sagt alla "Mekonomenverkstäder" eller andra allbilverkstäder kan såklart serva Rover.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka