Köpråd: Liten soppasnål pendlar bil. (Hatchback)

Hej Kör nu en Volvo 855 som inte är allt för vänlig för min soppa räkning, skulle behöva ha ett tips om en ny bil. Vill ha en liten t.ex. Golf, polo etc. Vad rekomenderas, den ska inte vara allt för gammal årsmodell och inte över 30 tusen. Ge mig bra tips. Samt vad är det svenska ordet för "Hatchback"



Svar på inlägget: Köpråd: Liten soppasnål pendlar bil. (Hatchback)



Hyndaj atos! Bränslesnål, ca tusenlappen i skatt och nya däck runtom för under 2 000 kr. Löjligt billig försäkring, under tusenlappen om året om du har lite premie vill säga. snittar under 0.6 hur du än kör med den. du får en sådan basutrustad för ca 13 000, stiger du upp lite i graderna finns sådan lyx som servostyrning och fönsterhissar att tillgå. Dock ej speciellt bekväm "landsvägskryssare"


Golf MKIII GTi 2.0 duger ju Drar inte mkt soppa alls //CarpeDiem


Köp en Audi A3, Golf, Mercedes A-klass (ok, dyr att laga) eller något annat som är stadigt att köra och säkrare att krocka i. Blir kanske lite dyrare än en Atos, men mycket trevligare till vardags...


Du kan få en Fin Lupo för 30.000 kr Undvik 1.0-motorn.. 1.4 är troligen bästa valet


Yaris. Billig, kvalitet, skottsäker motor.


Audi A3 1.8 går jävligt billigt. Inte direkt slö heller 125 hk. Jag körde en 854 Turbo innan, och blev väl en minskning med halva soppaförbrukningen och nästan halva försäkringen.


Tack så mycket för alla svar! @onej84 ... Det är det jag har tänkt mig kommer ej under 1 liter milen


Inte en BMW 318is?


ford mondeo av valfri års kanske? min är en -93 drar 0.7-0.8. körde upp till hemavan med tre skotrar och tre personer på 1.1liter milen.






Köp en Honda... :C


Delvis coupé, delvis får man inte mycket för helst under 30k. Däremot är 316 compact ett klart alternativ, snål, driftsäker och billig att äga. Men jag skrev tre modeller och "eller något annat", och jag undvek att skriva Bmw eftersom jag oftast får mothugg då. Sedan håller inte E36 compact riktigt samma nivå på säkerheten som de bilar jag skrev heller...


Japsar brukar vara snåla, en Civic för 30' är ganska ekonomisk.


Köp min Nissan Micra. Jag ler när jag tankar


Ska man vara riktig petig är inga av bilarna som nämns i denna tråd riktiga halvkombibilar förutom Ford Mondeo.


civic VEI / LSI HB Mazda 323 1,3 / 1,5 HB


Saab 900 med 2.0 16v motorn (finns årsmodell 92-98 vet jag, säkert fler), kan inte så mycket saab men kan iallafall säga den är skottsäker och drar rätt lite soppa, flickvännen har INTE servat den på minst 3 år, det enda som bytts har varit däck, och bilen har gått över 23 000 mil nu... Billiga delar, startar jämt, ligger runt 0.78 (när flickvännen kör, blandad körning).


Hade velat säga Peugeot 206 1.6 xs faktiskt väldigt rolig att köra fast effekten, men att det är en jävla skit bil gör ju inget bättre. Toyota aygo kanske lr Yaris?


Renault Clio.. Morsans 02'a drog 0,44 i vintras när jag var ner till Karlstad.. Dubbdäck och ac'n på. Visserligen en 75 hästars 1,2 men den går fint. Men enligt mig sitter man som en gorilla i dom...


Opel Corsa 1.4 Går ganska bra och är riktigt bränslesnål! Hyffsat sköna stolar med. Bra bil för billig peng skulle jag vilja ha sagt



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka