Köpråd: Mitsubishi Sigma och Galant?

Då jag håller på att sälja min snöskoter och lite mer saker så tänkte jag köpa en nyare bil då jag börjar bli lite less på 142an som bruksbil nu. Först kollade jag mkt på Volvo 850/5 och Mitsubishi Galant G8, men har börjat fundera på om jag ska köpa en lite äldre å billigare bil å kanske ha råd med nå snygga fälgar å nått annat till bilen ist. Så dom bilarna jag just nu vill veta så mkt som möjligt om är Mitsubishi Sigma och Galant runt -90. Lätt att hitta reservdelar, delar dom delar med andra modeller? Bränsleförbrukning? Utrustning? Rostbenägna? Vad kostar dom i skatt å försäkring? mm. vill veta så mkt som möjligt om dom modellerna Finns det nåra styling saker till dom? Är ute efter att få en snygg stilren bil så typ saker som vita blinkers, små diskreta kjolpaket å sånt?



Svar på inlägget: Köpråd: Mitsubishi Sigma och Galant?



Sigman är dyr att äga, det är allt jag vet.


Galant 7g är en helt ok bil, har ägt två stycken, en V6 och en GLSi, rekommenderar V6:an mer, drar nästan lika lite bränsle men har dyrare försäkring och skatt vilket är minus. Dock trevligare bil och köra och oftast mer utrustad. Det som jag har erfaret efter dessa två är att kolla extra noga på länkarmarna fram då bussningarna sitter fast i länkarmen och kan ej bytas separat. Detta kan bli en lite av dyr affär, bytte två stycken på GLSi:n och 4st på V6:an (köpte dock dessa 4 från tyskland och sparade ca 2000kr). Ventilknack när motorn är kall är standard på Mitsubishi, försvinner oftast en stund vid oljebyte men helst om man vill få motorn tyst är det lika bra och byta lyftarna. Dock så kostar lyftarna till V6:an ca 3000 kr för 24st från ebay.com, kommer inte ihåg vad dem kostar till GLSi:n men betydligt billigare är dem iaf. Dessa lyftare är uppgraderade med 3mm hål istället för 1mm som är original. Dyrast är dessa lyftare till V6:an som sitter i 7G, till 8G kostar lyftarna ca 1500 kr för 24st... V6:an dricker även lita olja som standard, står även i handboken. Men normalt dricker den max 1 liter på ca 1000-1500 mil. Rost är lite si och så men dessa punkter brukar oftast vara mest angripna: framskärmar och runt elantennen, hade inte så mycket rost på mina bilar så kan inte uttala mig så mycket om det dock. Utöver det så kolla när kamremen är bytt, har för mig att det var ganska kort intervall, mellan 6000-8000 mil om jag kommer ihåg rätt. Har faktiskt inte så mycket mer och säga om 7G nu iaf, trevliga bilar är det iaf.


Okej, men den jag tänker på är väl en G6. Du har inte nån information lr erfarenhet av dom?


Nope tyvärr. Men hör med Mitsu klubben, http://www.mitsuclubsweden.com/


Är medlem där sen flera månader Men tack ändå


Några tips på Sigma? Jag sitter och funderar på att byta saaben mot en Mitsubishi Sigma som har ALL utr, skinnsätten, nydligen bytat kamrem, gått 24000, sänk å det tråkiga är att de e automat!



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka