Köpråd: BMW M3 E46

Hej, Jag har funderat länge på att köpa M3 E46. Och jag vill gärna ha lite råd och tips av folk med erfarenhet av den här bilen. Vad ska kolla efter när man ska köpa? Vad är de vanligaste "sjukdomar" på dessa bilar? Sedan undrar jag om det är någon som har erfarenhet från kompressor/turbo bygge på en sådan. Finns det att köpa bolt-on kit? eller måste man bygga om hela motorn? Och ifall det nu finns bult-on, är det bra grejer? Vet att ESS kompressor är populärt.. Tacksam för svar! MVH, Malin



Svar på inlägget: Köpråd: BMW M3 E46



Kolla på autopower. Där har du en bra köpguid. Men jag vet att de har hat problem med både motorer och växellådor


Okej, tack


Läs här: http://m3.madrussian.net/modelchanges.shtml


Dom tidiga modellerna hade lite problem med motorerna men var åtgärdat på de flesta, och växällådorna har det aldrig varit problem med på bmw så vet inte var du fått det ifrån, snarare tvärtom, växellådan är nog det sista man behöver oroa sig för, kolla t.ex loaded har klarat sig rätt bra med den effekten., Dom håller oftast för bra mycket mer effekt än vad bilarna har orginal.


De är vad jag har läst i liknande trådar här på garaget. Är väll smg-lådorna som inte riktigt pallar om man är elak


Vanligaste sjukdomen med äldre M3 är väll ofta hulligan körd annars. Och låga mätare mil är ingen garanti för nånting.. Skulle ochså råda läs autopowers begguide och även checklista över vad bör kollas vid köp.


Stämmer bra, smg lådan håller inte alls bra, och motorerna har de har problem med vanosen på? eller var det e36:ans 3.2:a? jaja, är ingen expert på ämnet, Men det är iallafall en av de mest underbara / körglada bilar jag vet. dock är ju försäkringen alltid fruktansvärt dyr på en m ^^



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka