Köpråd: Subaru Impreza GT

hej, ja som sagt en Subaru Impreza GT har jag kollat lite på rätt sugen, hur är subaru:s kvalite i allmänhet? är det en ok bil om dom är från 95 och framåt, eller är det mycket problem med dom? hade tänkt o börja med en Subaru o ha under vintern, och sedan när plånboken är tjokare blir det nyare Evo.



Svar på inlägget: Köpråd: Subaru Impreza GT



Just Impreza GT har väldigt klen växellåda, håller inte ens för original effekt. Kolla i så fall på STI istället håller lite bättre.


okey, är 20k mil färdig körd typ?


Nejdå det är väl som vilken annan bil som helst med prestanda, bara dom underhålls rätt så ska den gå mycke mer än 20k mil. Det är ju en Subaru vi snackar om:D


aa läste att pressa 300hk är inga problem bara man inte kör som en idiot men rost, förekommer det väldigt ofta eller är det okey med rost på dessa bilar. rosten är ju typ det man e mest rädd för


Jag bumpar en 1 månad gammal tråd nu.. 1. brandt_ vet inte vad han pratar (eller skriver) om. Gamla STi modeller har dessutom exakt samma material till drev osv, enda skillnaden är lägre utväxling / mindre drev vilket gör att dom håller något bättre. En 6 växlad newage STI låda är skottsäker och kostar runt 25k i England med alla nödvändiga tillbehör (dock ingen rolig diff) 2. 99-00 av GTn är att föredra, äldre än 97 är galenskap. 99-00 fick bättre bromsar, phase 2 moton (bla mappbar ECU), facelift front, lite uppdaterad inredning, andra fälgar, annan vinge och lite annat smått och gott. 3. 20 tusen mil för en Impreza är väldigt många mil eftersom det är busbilar. När jag köpte så tycker jag 10k mil var på tok för mycket... 4. Ja dom rostar, är den vinterkörd är det garanterat rost på den... Inte allt för bra rostskydd även om dom fick en tectyl behandling i importhamnen. Skärmkanter bak är vanligt, typ 9/10 är rostiga där om dom inte redan är lagade.. Sen kan dom väll rosta lite överallt, det är svårt att hitta fina exemplar tyvärr.


Just Impreza GT har väldigt klen växellåda, håller inte ens för original effekt. Kolla i så fall på STI istället håller lite bättre. grym kommentar


Ja, han verkar väldigt kunnig!


...och då bumpar jag denna tråd, då jag har lite frågor angående samma ämne. Någon får ge mig en virtuell smocka i ansiktet om detta inte tycks om 1. Som ImprezaGC8 skriver, är det galenskap att köpa en begagnad som är äldre än -97?. Förklaringen är bra, men har de äldre modellerna några nackdelar - förutom att allt är "äldre"..? 2. Hur är GT-modellerna att leva med? Som en dyrare svenssonbil eller är det mycket skruvande och nödvändigt pysslande? 3. Normala slitagedelar och dylikt. Är det dyra saker, eller medel överlag eller hur är det egentligen? Vad brukar gå sönder?



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka