Köpråd: vilken bil ska jag köpa?

Hejsan jag har kollat runt lite på forumet men jag har inte riktigt fått svar på mina frågor. jag har kollat lite på:BMW 330ci Audi s4 b5 Nissan skyline gtr Mazda rx7 Budgeten ligger på max 100.000kr vill ju gärna ha lite pulver under huven skulle helst vilja ha bakhjulsdrift men fyrhjulsdrift funkar också, absolut inte framhjulsdrift. Manuell är ett måste. jag gillar s4 b5:an skarpt men har hört att delar och service osv kostar rätt mycket till Audi och bmw:n ska vara ganska dyr i föräkring men det kanske är fel? Så min fråga: Vilken bil ska jag köpa? bilar som inte står på listan välkommnas också:) Tacksam för svar.



Svar på inlägget: Köpråd: vilken bil ska jag köpa?



BMW är dyra i försäkring men S4:an är ju najs, gillar den skarpt Dock vet jag inte vad den kostar i service och drift men tror inte att det är dyrare än BMW. Fyrhjulsdrift har den bästa väggreppet men pga det dricker S4:an lite mer i soppa, kanske några deciliter skillnad. Annars har du en Golf MKIV R32, går riktigt bra de där bilarna De har blivit billiga idag Sitter en 3.2 liters V6:a (min favoritmotor) fyrhjulsdrift med Haldex-koppling, 241hk/320nm i vridmoment osv. Du har också en Audi S2 men de kostar väl 40k-50k idag. Lycka till med billetandet //CarpeDiem - VW/Audi-fantast


Om du läst runt på forumet har du nog noterat att alla rekommenderar olika bilar och påstår att just denna är bäst? Själv rekommenderar jag 330i, försäkringen är dyr men varken service eller förbrukning är något att höja ögonbrynen för. Framför allt är det ett roligt chassi och riv i motorn, men i det här sällskapet riskerar den att framstå som lite slö ändå effektmässigt. Audi valde jag bort eftersom de är mer en autobahnmissil (även i riktigt skitväder) än en sportbil i mina ögon, och japsarna är inte lika vardagsvänliga som Bmwn. Men inget av dem hade varit ett dåligt val om man säger så Ett alternativ hade varit E36 M3, då kommer den ikapp (och förbi till viss del) även effektmässigt. Men dels får du kolla noggrant för att undvika ett slutkörd ex och dels stiger underhållskostnaderna ett litet snäpp. Edit:Rent statistiskt är Audi bland de dyraste bilarna att serva, Bmw de billigaste. Audis kamrem, vattenpump och dyra(re än snittet) delar ligger bakom det. Ett ex. på detta var Teknikens Världs undersökning år 2005 (var det nummer 21/05?, minns ej) Varför är då Bmwn så billig? Jo lättåtkomligt (bla längsmonterad motor, bra plats att komma åt), överdimensionerad (fast det är Audi också, men jämfört med tex Saab), kamkedja, billiga(re än snittet) delar.


Jag hade satsat på en japsare, kanske en Rx7a med 280 hk och mer perfekt väghållning än vad någon annan bil som nämnts än har. Inte så vanlig heller vilket gör den så unik och fräck


aha okey, men jag satsar nog på en 330ci:cool:, tack för svaren. någon som har några mer förslag?



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka