"Köpråd" tips på bra polisradio!

Håller på å letar polisradio för fullt nu när det börjar närma sig vinter å sladdåkning. Men polisradiodjungeln är stor, jag behöver hjälp. Vad ska man köpa å vad ska man absolut undvika? Nån som har erfarenhet och bra tips?



Svar på inlägget: "Köpråd" tips på bra polisradio!



Jag har haft några olika scanners.. Den jag tycker är bäst heter dls direct 2. Vill du ha en ännu bättre men dyrare, så är Ericsson Aurora ett bra val. Även billigare DLS 160 & 200 funkar bra. Finns många andra märken oxå, men DLS är bättre tycker jag, fast Auroran är bättre än DLS, men kostar några tusen mer oxå... Kolla annonser på tradera, blocket scanner.nu osv... För bästa mottagning ska du ha en antenn som är avstämd till den frekvensen du lyssnar på.


Polisradio funkar väl inte nu med Rakel? iofs. så är väl inte det infört överallt ännu men det ska det väl vara snart


Ett tips är att INTE köpa en polisradio alls. För du kommer inte höra någonting från polisen. Enda chansen du har att höra av polisen är om det skulle krångla med det nya och de är tvungna att använda System 70. Det polisen använder nu eller håller på att testköra heter rakel. Vilket betyder ett utomstående personer inte kommer att höra vad polisen säger om man ej har en egen rakelradio. Vilket inte är troligt. Vad är rakel? http://www.polisen.se/Vastra_Gotaland/A . Gavleborg/


allt hörbart är ju dock hör "värt" när man är ute å kanar:) vi brukar ju bli runt 10 bilar per kväll som åker runt å härjar.. vintern är underbar:)


Beror på vart man bor.. har varit tal om rakel i många år men efter mycket krångel så har de valt att köra S70/S80 tillsvidare, men testkör väl rakel i flera län/städer och några kör med enbart rakel och har stängt ner s70/s80. Här i Värmland funkar S70 bra än och även i Örebro, Mariestad och Skövde... Har för mig det ska finnas nån tråd på scanner.nu forumet där det står vart rakel är i bruk, kan vara värt att kolla innan ett ev köp.


http://www.krisberedskapsmyndigheten.se . __117.aspx


då är det ju tur att man bor nära skövde:)


Skövde och Falköping tillhör Västra Götaland vilket innebär att det är i drift här. Etapp 3: Halland, Västra Götaland I drift sedan december 2007 --------------------------------------------------------------------------------------------------- Hela listan:Rakel byggs ut från söder till norr Rakelsystemet byggs ut i sju etapper över Sverige. I de första tre etapperna täcks samtliga kärnkraftslän, de tre storstadslänen samt cirka 75 procent av Sveriges befolkning. Utbyggnadsetapp Färdigställs Etapp 1: Skåne, Kalmar, Blekinge I drift sedan april 2006 Etapp 2: Gävleborg, Kronoberg, Stockholm, Södermanland, Uppsala, Västmanland I drift sedan augusti 2007 Etapp 3: Halland, Västra Götaland I drift sedan december 2007 Etapp 4: Jönköping, Västernorrland, Östergötland, Gotland kvartal 4, 2009 Etapp 5: Dalarna, Värmland, Örebro kvartal 4, 2009 Etapp 6: Jämtland, Västerbotten kvartal 2, 2010 Etapp 7: Norrbotten kvartal 4, 2010


Har dock hört på polisradio från Göteborg en bra bit efter 2007, fast då handla de oftast om att de ska åka och hämta ett fyllo eller dylikt..verkar ju vara rätt bortkastade pengar i dagsläget






vi brukar kunna höra här ibland när dom kollar upp bilar osv och när dom anropar varanda å uppger position osv. så ja tror inte "rakel" är jätte effektivt


Det där stämmer inte för fem öre.. Rakel är endast aktivt som sambandskanaler i Göteborg, Malmö och Stockholm. Hela S70 används fortfarande av Polisen och RTJ. För att svara på trådskaparens fråga så kan du titta på unidens bärbara enheter dom fungerar alldeles utmärkt om man ska lyssna på bilarna i samma stad som man är. Du har t.ex www.scanner.nu så kan du regga dig i deras forum och kolla lite i säljes tråden eller liknande. Mvh Jonas


1. Rakel är inte utbyggt i hela sverige 2. S70 och S80 går att lyssna på jättebra med scanners nu och bra länge till. 3. Finns planer på att s70 kommer vara kvar bra länge till. 4. Ericsson Aurora är kalas!


jag bor i Finspång utanför Norrköping å här pratar dom fortfarande rätt flitigt i radion. Själv har jag en "Commander" kanske inte den bästa men funkar förvånansvärt bra


Handlar inte om ifall rakel är effektivt eller ej. När dom väl använder rakel kommer du aldrig kunna lyssna av.


Säg inte det inte, det kommer säkerligen någon som knäcker det systemet också. Bara en tidsfråga..


Då har du isåfall noll koll på hur systemet fungerar... Fungerar ungefär som internet, varje radio har en unik identitet. Du måste läggas in i en lyssningsgrupp för att ens kunna höra ett smack, dessa grupper förändras ständigt beroende på uppdrag etc och vilka enheter som är inlagda på ett visst ärende. Enda sättet är isåfall att kapa polisens styrsystem som styr bl.a. lyssningsgrupperna och göra så att just din identitet på din radio inte syns i gruppen och att du kan lyssna på allanropen i frekvenserna. Rakel/Tetra är krypterad och dekrypteringsnycklarna fås först när du läggs till i en lyssningsgrupp, du lär ha större framgång som bankrånare på trehjuling än att knäcka krypteringen. Finns massor med stulna rakel-radios därute, ingen av dem har större funktion än bokstöd.


Må så vara, är ändå övertygad om att det någon gång i framtiden kommer en snubbe som "löser problemet". det ligger i människans natur så att säga. Det sades ju samma om det interna TV nätet, att man inte kan knäcka koderna eller kunna bryta och gå in med egna sändningar. Vilket bevisades inte vara fullt så sant, eller han som lade ut på nätet hur man kunde blåsa AXE systemet, osv,osv. Det kommer alltid någon som kommer att knäcka olika system, bara en tidsfråga..


Du (decibel)måste vara den smartaste här i detta forum.. Du verkar ju ha stenkoll på läget.. Not! Råna inga banker, om du gör det med en trehjuling. RAKEL går att avlyssna:http://sydsvenskan.se/sverige/article23 . igare.html Och har du några RAKEL-radios??? Jag utgår från att du menar TETRA-enheter uppkopplade mot RAKEL, så kan du kasta dom.. Dom "dödas" nämligen om dom försvinner, ungefär som en mobiltelefon "dödas" via sin IMEI. För övrigt kan man köpa TETRA-enheter lite här och lite där. Hur man avlyssnar RAKEL, får du själv räkna ut, du verkar ju så smart ändå.


Jag sitter i GBG och lyssnar på en Uniden Bearcat UBC60XLT-2. Köpte den för ett par år sedan för ett par hundralappar. Har den ståendes på jobbet och lyssnar där. Funkar utmärkt!



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka