Köpråd Ny bil: Pickup med automat, är det någon höjdare?

Var inne på Toyota igår, eftersom far ska ha sig en ny arbetsbil (En Hilux 3.0 d-cab), men med den utrustningen vi ville ha var man tvungen att välja till automat av någon anledning..?! Så, nu funderar vi på t.ex. andrahandsvärdet på en automatare, är det någon som vill ha automat på en pickup? Hur är kvaliteten på en automat? Har även kikat på Mitsubishi L200 nu, där fick man så gott som all utrustning på köpet, och någon automat var man inte tvungen att välja... Kan den vara ett fullgott alternativ?



Svar på inlägget: Köpråd Ny bil: Pickup med automat, är det någon höjdare?



Jag har automat på min pickis och tycker endast att det är positivt!


De flesta väljer automatare i sina arbetsfordon nu för tiden. Har några nissan i firman som är det och dom går med 3tons kärror bakom dagligen utan att det är några problem.


Jag skulle tro att automat bara är en fördel nu för tiden, visst är L200 en bra alternativ till Hilux men jag ser ingen anledning att undvika automat


Automat är bara en nackdel om man deltar i Vispgrädds-VM.


Det blev en manuell Hilux, offrade antispinn/antisladd och elektronisk bromskraftfördelning som bara gick att få med automat... Automat är tråkigt!


visst är automat tråkigt om man gillar att veva m,ed den där förbannade spaken. fyfan aldrig mer en bil med manuell låda!


Skulle aldrig välja en pickup som var manuell, men det är ju jag det ;-)


Automat är tråkigt på en sportbil ja, men på övriga fordon är det super! Har man väl vant sig vid tomatlådan på bruksbilen vill man aldrig sitta och veva och jobba med dragläget. Kanske inte försent att ändra specen? Dessutom tror jag att antisladd m.m är bra för andrahandsvärdet.


Numer skulle jag snarare ifrågasätta en helt vanlig pickup med manuell låda... Manuell är roligare men automat är bra mycket bekvämare






Manuell är roligare när man kör för att ha roligt, men hur kul är det när man för femtielfte gången trampar ner kopplingen vid ett rödljus på väg till jobbet? Edit: För att koppla detta till topic, hur ofta kör man för att ha roligt i en arbetsbil som en pickup? Tror både bruks och andrahandsvärde kommer stiga med en automat. När du sedan får diverse elektriska livlinor på köpet är valet självklart för mig, såvida man nu inte är ute efter just manuell


Varför ha manuell på en pickis? Inte direkt så man åker runt o rejsar. Jag hade valt automat, det är nice!


Det verkar som att alla här hade valt automat på en pickup/arbetsbil... Men sist jag kikade på blocket så var 80% av alla Hilux från -07 och framåt manuella.. Så det är svårt att säga om automat verkligen är det mest populära valet av Hilux-kunderna!


Klart man åker runt o rejsar i pickisen, funkar utmärkt!


Det finns 19st Hilux -07 och framåt, på blocket. Enligt mig iallafall, inte tillräckligt många för att få en verklig uppfattning om fördelningen av växellådsalternativ.


Automat - Yes


Ungefär som när jag kikade... och ja, det kan ju finnas någon anledning till att det ser ut så, t.ex. att automatarna går med en gång, medans de manuella får stå ute på annons en längre tid... Men det är ju svårt att veta!


Vem köper en bil för att sälja den? Är det en manuell ni är ute efter så gå vidare med den bil ni specat. Men jag skulle tro att automat är mer eftertraktad, speciellt eftersom den innehåller en hel del säkerhetsutrustning. Något som visat sig vara nödvändigt efter modellens uppträdande i Teknikens Världs älgtest, därmed inte sagt att konkurrenterna är så mycket bättre.


det beror ju bara på att alla med manuell låda vill sälja skiten och alla med automat är nöjda:P


Jag nämnde alla argument för automat för farsan iaf, men automat var absolut inte intressant ändå... Tyvärr.. Jag börjar tro att automat är det bästa valet.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka