"köpråd" Audi a4/XC70 05-08

Tjena, nu är det så att det ska införskaffas en dieselbil med fyrhjulsdrift. Just nu står det mest mellan audi a4 3.0tdi quattro, och volvo xc70 d5. Familjebilen just nu är en Audi a6 4.2 quattro, så närmast till hands ligger ju kanske a4:an, men hur ligger det till med den då? är den ens i närheten så komfortabel och tyst som a6:an? och XC70'n är det en pina att köra fort med långa sträckor osv? Jag vet att dessa två är väldigt olika, men det är just det, det är lite livsstilsfunderingar. finns det några speciella saker man bör tänka på hos någon av bilarna? Hur mycket drar de? servicekostnader? vilken är dyrast? ett annat alternativ (som är lite enklare att hitta ( ) är ju audi a4 2.0tdi 170hk quattro.. hur funkar den? är den jätteknattrig? tråkig och slö? skulle den gå jämt med en 3.0tdi om man trimmade den med BSR??? Mycket tacksam för svar!!



Svar på inlägget: "köpråd" Audi a4/XC70 05-08



ingen som har nånting att säga??? vore jätteschysst med nånting iaf


Det är alltså XC70N och inte xc70II du jämför med isåfall? Men angående komforten i A4an så hittar du en utan s-line/sportchassi men ändå med bra stolar så tror jag inte komforten är något problem! sen självklart undvik lågprofildäck.. men gäller ju alla bilar! Och draget i en 2.0TDI 170hk så tror jag inte den går sämre än v70n... då Audin Väger mindre och tyskarna brukar vara bättre än volvo på det där med körgladhet:) Dock är ju en 3.0tdi jävligt oslagbar:) Men jag har inte haft några problem med min a4 med sportchassi osv på längre turer och fortfarande varit pigg och gasglad efter 50mil.... men det är ju person till person...


jaaa, precis det är XC70n som jag menar. Audin är ju förmodligen hundra gånger roligare att köra än volvon! Men är a4an med sportchassi jättestötig? om man tex jämför med a6an med sportchassi?


Nu har jag inte åkt någon a6a varken med eller utan sportchassi vad jag kan minnas... men Min A4 har för nuvarande 205 55 16 hjul på och sportchassi + sportstolarna... visst fan är den stötig men verkligen inte överdrivet! Jag kommer ju smälla på 235 35 19 däck + sänkning och hårdare dämpare till sommaren så den är långt ifrån för stötig för mig... När man åker på motorvägen går det ju mjukt o fint är grus väg men 20420402 pott hål som kan bli irriterande men i vilken bil blir det inte de? Hett tips är ju att dra o provköra en A4 utan sportchassi o se vad du tycker!


Tack för ditt svar! Jag ska spejja vidare!!


har både kört A6an med sportpaket och nya A4an med sportpaket och A4 känns litelite fastare. men i körgladje så är det ljusår imellan. A4 kör man bil medans i A6 så åker man. så det beror lite på vad du är ute efter:)



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka