Köpråd: SUV/4wd/stor kombi. Vad köpa?

Behöver byta min Avensis från -06. Vill ha något som tar sig fram lite bättre då jag ofta drar upp båten, kör med släp i terräng och vid sommarstugan, mm. Hade först funderat på att behålla Toyotan och köpa en bil i 50 000kr-klassen som har 4wd och lågväxel, typ en Pajero eller Pajero Pinin men verkar ändå som om jag satsar på en "finbil" med allt. Är svårövertygad på något annat än asiatiska märken, har inte tid att skruva och stå på verkstaden så Volvo och tyskarna går bort. Amerikanska går helt bort. Har i synnerhet snöat in mig på Mazda CX-7 som fått bra betyg och verkar rolig att köra. Valet står då mellan ekonomidiesel och bensintörstande 260 hk. Vad finns det för andra bilar? Har provkört Honda CR-V men den har lite för liten motor. Toyota Rav-4 är för plastig och jag vill ha någonting med bra komfort för långkörningar. Några tips?



Svar på inlägget: Köpråd: SUV/4wd/stor kombi. Vad köpa?



Range Rover kanske?


Min Nissan är till salu:)


Sorry, jag glömde meddela att jag placerar engelska bilar i samma fack som amerikanska, italienska och franska. Bilen skall inte heller vara orimligt dyr i driftskostnad. Visst, Mazda CX-7 är inte tokbillig i driftskostnad men ändå bättre än många andra.


Toyota LandCruiser..


Mitsubishi Outlander, rullar bekvämt både på landsväg och över de flesta ojämnheter. Bra driftsäkerhet och skaplig kvalitetskänsla är andra fördelar


En Audi A6 Quattro kanske om du vill ha en stor kombi


Ja, Landcruiser är min favoritbil. Har kört den väldigt mycket. Men tyvärr lite för dyr i inköp och drift.


Med tanke på dina kriterier, så har du nog inget annat val..


Ja, Outlander kanske kan vara något. Inte så ful som Subaru Forester men inte lika snygg som CX-7. Men betydligt billigare.






Tråkigt att placera en massa bra märken och bilar i olika fack på grun av fördommar men men... Har haft en Suzuki Grand Vitara och det var verkligen en kanonbil, tog sig fram överallt, tålde det mesta man kan tänkas utsätta den för och höll ihop. Nackdelar? Smått omodern och drog en hel del soppa, i mitt fall V6 med aut. En fin sådan får du för 50k, det hade jag köpt med dina kriterier


Nej, 50kkr är för lite, då får man skruva och det har jag tröttnat på. 200-300kkr kan jag tänka mig att ge. Annars har jag tittat lite på nya Vitara, men de känns lätt omoderna i utformning och design, eller är det bara jag som tycker det?


Subaru forester


Tänkte rekommendera Lada Niva men


Lexus RX. Min tar sig fram mycket bra. Nackdelen är kanske bensinförbrukningen. men man köpte väl inte SUV för att åka billigt=)


Säkert inget fel på bilen i sig men gräsligt ful. Har den lågväxel by the way?


http://www.skoda.se/yeti/#/gallery/pistmaskin/


Skall du ha en förnuftig bil så röstar jag på subaru forester, gubbig och tråkig men sägs vara en sådan där bil som du kan ha hela ditt liv för att sedan överlåta den till dina barn när du blir gammal... Annars är cx-7:an en jävligt häftig bil som är rätt ovanlig. Jag har inte kört någon själv men brorsan fick låna en sådan för några månader sedan, och pratar fortfarande om den..


Han körde säkert bensinversionen. Den sägs vara bra tryck i med sina 260 Hk. Dieseln vill jag ha, inte fullt lika snabb men bra kraft ändå.


Det tyckte jag var en grov generalisering, rätt ex behöver du inte skruva ett dugg på. Det gäller väl framför allt robusta bilar som Vitara...



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka