Köpråd: Billig bil samt fråga angående försäkring

Hejsan! Ny på forumet, men har läst ett par trådar angående billiga bilar, försäkring och så men gjorde denna tråd att förtydliga det hela. Det är så att jag tog nyligen körkort samt studenten (japp, 19 år är man!) och undrar hur det ligger till med att välja bil respektive försäkring på bilen. Min bror, som tog körkort när han var lika gammal som mig, köpte en Volvo 850 och hade otroliga 4000 kr/månaden på försäkring. Det låter helt absurt om man jämför med vissa som har 400 kr/månaden. Tror han hade Volvia eller vad Volvos försäkring nu heter. Jag har tänkt mig att köpa någon av det japanska bilarna (Nissan, Toyota, Mazda) då de anses väl vara det billigaste och bensinsnålaste. Men hur mycket kan jag räkna med att betala i försäkring? Min bror tycker dock att jag ska köpa en VW Polo. Vad anser ni? Jag söker bara efter en bil som är så billig som möjligt nästan. Det ska väl "bara" behöva gå 1-2 år tills man har sparat tillräckligt mycket pengar till att köpa en ny bil. Nåväl, alla förslag är välkomna! Tack på förhand!



Svar på inlägget: Köpråd: Billig bil samt fråga angående försäkring



4000/månad låter ju sjukt dyrt Säker på att det inte va 4000/år? Du kan kolla försäkringar på olika försäkringsbolags hemsidor, man brukar få skriva in bilens reg.nr. och sitt personnummer, så får man upp ett ungefärligt pris. Ang. bilvalet så skulle jag nog kört på en Golf II, billiga i inköp, rätt bra kvalitet (vad jag vet) och billig skatt. Vet dock inte vad försäkringen ligger på.


Försäkringen är omöjlig att ge ett bra tips om. Du måste ta kontakt med försäkringsbolagen och jämföra. Det kan skilja ganska mycket mellan bolagen. Vilken bil du ska köpa beror ju lite på din ekonomi. Köp en som du tycker är snygg och som du har råd att äga.


Det jag har att jobba med är väl helst så lite som möjligt. 10-15k kanske. Funderat på detta val; http://www.blocket.se/stockholm/Nissan_ . 11&w=1 Mor min rekommenderar Nissan + att hon vill att jag ska ha liknande bil, som skulle tåla en eventuell krock lite bättre än de lite mindre bilarna. Förresten, kan man skriva in ett reg. nummer och sitt personnummer utan att man äger den bilen, eller måste man äga bilen för att kunna se eventuella försäkringskostnader?


4000kr månaden tvivlar ja på, ja äger en 200sx s14, me turbo.. 22 år.. 2500 kr i månaden.. eller tja, då måste han isåfall tagit den första "bästa" försäkringen utan att kollat me andra.. då antagligen den försäkringen va dyrast utav allihopa..


kolla på www.compriser.se så ser du försäkringar vad de kostar..


Nepp, funkar lika bra ändå.


Min 540 skulle kosta MIG 42 000kr /år att försäkra ( hel ). Den kostar ca 10000kr/år på min far 52 år gammal. Min E30 kommer kosta mig 3300kr i månaden att försäkra sen när den är klar. Är du under 24/25 år gammal är det väldigt hög premie. Dock spelar det stor roll vart man bor.


en primera e aldrig fel;)


skaffa dig en golf MKII, billig skatt o försäkring och drar relativt lite bränsle..






Anlita www.insplanet.se om försäkringar, har jag gjort flera gånger.. Du knappar in dina uppgifter och så ringer det upp en snubbe dan efter eller samma dag så har dom tagit framm förslag på dom billigaste/bästa försäkringarna för dig.. bara o välja och vraka.. har 2 gånger blivit hänvisad till ett försäkrings bolag som heter Salus Ansvar, billiga åremier men lite dyrare självrisk men jag har varit nöjd med dom även fast jag varit med om en incident med en bil jag ägde då jag hadde dom!! Kostar inget att anlita insplanet iaf inte sist jag gjorde det.,!!! Annars så.. billig bra bil i allmänhet.. VW golf 2-3,, har en 3a själv!


Det stämmer aldeles säkert. Min 850 glt skulle kosta 48000 om året (4000 i månaden) på volvian, när jag köpte den 19 år gammal. Dom rådde mig att kolla någon annanstans. Blev "dina försäkringar" där den kostade ca: 880 kr i månaden. Så klart att det lönar sig att kolla runt. Kan också tipsa om en Golf II el. III. Billiga att köpa, försäkra, laga och skatta. Hoppas du hittar någon bil som du tycker om..


min 850 GLT jag köpte 03 va jag 23 år gammal och då ville LF ha 10 000 i året hel försäkrat men If och en del andra bolag ville ha 13 och upp emot 20K !! Så dom e dyra.,! T5an jag hadde efter åt 26 år gammal kostade mig 6000 i halvförsäkring per år.,!! Svin dyrt! men men! MVH/ adde



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka