Köpråd: BMW e36 328 1996

Hej alla! Är somsagt ute efter att köpa en e36 328. Har hittat en bil på blocket. http://www.blocket.se/jonkoping/Bmw_328 . 15&w=3 Nu till mina funderingar. Säljaren har ingen servicebok från Tyskland, hur ska man se på detta? Bilen har heller ingen AC vilket förvånar mig med tanke på årsmodell och övrig utrustning? Vad tycker ni om köpet det eventuella köpet? Vad ska jag tänka på ? MVH Markus



Svar på inlägget: Köpråd: BMW e36 328 1996



har några mot frågor, när inporterades bilen? hur ser förarstolen ut? vad säger ågaren om AC systemet?


15600 mil på en 13 år gammal bil låter lite. Det behöver inte vara något skumt men en ordentlig kontroll av dokumentationen verkar vara på sin plats.


Import från Tyskland utan servicebok och "endast" 15600 mil på mätaren? Mitt tips är att välja en annan bil.


Jag tror att mätaren är spolad. Men det gäller ju 90 % av alla import från Tyskland Jag får ju kolla på den och se. Det jag är mest orolig över är att den inte har AC. Var det ens ett alternativ att köpa de bilarna utan ac? Om det inte var det är det ju ett tydligt exempel på att ac:n pajjat eller att bilen har varit trimmad?


Vet en M3 E36 3.2l -96 som levererades utan AC (nu eftermonterat dock), så de finns nog. Men att bilen ovan är en ärlig lågmilare låter högst osannolikt. Räkna med det dubbla. Pruta rejält eller välj en annan bil.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka