Köpråd! Toyota Supra MKIV vs Nissan 300zx

Tja. Är ute efter antingen en Supra MKIV eller en 300zx! Skulle vara roligt att höra vad ni tkr. Ni kanske rentav har ägt eller äger någon av dom. Det negativa med supran är att den är högerstyrd (har inte pengar till en vänsterstyrd), verkar vara dåligt med dokumentation från japan. Bra med supran är såklart utseendet och motorn! Det viktigaste Nissan 300 är grymt snygg tkr jag. Men rätt kjolpaket, precis som supran! bra är att den är vänsterstyrd. Men det verkar vara mkt problem med dom? Någon som har nå? Den supran ja ska kika på har gått 12k mil. har ingen dokumentation från importeringen. Endast papper från första bes i sverige. Ser fin ut. Nybytt koppling. Känns lite vanskligt med import utan några dokument. Går det att kontrollera miltal via någon datorn eller liknande? Snabba svar uppskattas! Mvh Johan



Svar på inlägget: Köpråd! Toyota Supra MKIV vs Nissan 300zx



Jag hade kört på en 300 Riktigt coola bilar! Supran, som också är grym tycker jag är såpass vanlig numera tyvär.. Annars är det inga problem att köra högerstyrt. jag lovar att du vänjer dej efter 15 min i bilen! Lycka till med köpet


En tråkig sak med 300:an är ju att de är så förbannat tunga, hade kört på en supra utan att tveka av dessa två, gillar 300:an mycket, men den är för tung för att kunna utnyttjas på det sättet man vill ha en sådan här bil till, tycker jag. Högerstyrt vänjer du dig efter en halvtimme rätt okey till, efter nåra dar är det som du aldrig kört nåt annat


Man ska aldrig stirra sig blind på miltalet när det gäller bilar, hur är skicket på bilen, hur har den servats, allmän skötsel är viktigare aspekter. Jag hade lite flax med min, den hade gått 7700 mil vid köp och har även dokumentation från Japan som styrker miltalet, min polare är från Japan så det har ju underlättat med översättningen av dokumentationen, besiktningspapprena och instruktionsboken. Men som sagt jag brydde mig inte så mycket om bilens miltal när jag köpte den, såg jag bara som ett litet plus i kanten, det som fick mig att satsa på bilen var att ägaren verkade ha tagit hand om bilen och han var mycket kunnig och nu 5 månader senare har jag inget att ångra. En bil som kostar en bit över 100 000 ska man känna sig rätt säker på innan man köper den så man inte står där sen. Ta med den på ett M-test ifall du känner dig osäker. Vet du om bilen importerades via firma eller av privatperson? Nissan 300zx vet jag inget om överhuvudtaget så vågar inte uttala mig om den.


hmm bägge är lika vackra du kan ju prov köra bägge å se vilken av dom du faller mest för de e mitt tips , lycka till


Toyota supra utan tvekan!!!!!!!!!!!


Nej miltalet är inte att bry sig om, killen köpte sin Supra när den hade gått 18k mil och han har påpekat flera gånger att den känns fräschare på alla sätt och vis än den han hade haft precis innan, som bara hade gjort ca 12k när han köpte den. Rekommenderar Supran, det där med högerstyrt är en vanesak. Och nej, Supran är verkligen inte vanlig. Dock sticker den ut väldigt mycket. Har för mig att det finns ca 300st i Sverige. Tror inte att du kan få fram någon historia men du måste ju inte heller välja en från just Japan. Du kan plocka hem från England med, vet flera som åkt över för att hämta hem sina. Då träffar du ägaren, kan få alla papper osv. Tycker att 300an känns gammal och så, Supran känns ny och fräsch. Interiören är verkligen tidlös. Visst är jag partisk men jag är det av en anledning.. Skulle kunna skriva hur mycket som helst men är rätt trött såhär på morgonkvisten. : )


Jag skulle välja en supra alla dagar i veckan. som sagt tidigfare så är 300an tung o känns inte tajt som en supra. Har du möjlighet så provkör båda först o känn efter.


jag kan rekomendera www.speedfreak.nu där finns köpguide och mycket info om 300zx. jag har haft min bil i snart 3 år utan problem. köp en 300á med wingswest paket och du har en jäkligt snygg bil


Själv hade jag valt en supra alla gånger Snugg kurvig design Underbar motor med den Berömda lådan Interiören har riktig cockpit känsla över det hela. Jag snackar absolut inte shit om 300:an, men den har lite "äldre" kantigare design. Men valet i slutändan är alltid ditt, välj den bil DU tycker är bra eller snygg.






Bara jag som anser att det säger sig självt att det beror (DELVIS! OBS detta!) på miltalet. Har en bil gått 6000 mil eller om den gått 26.000 mil så kan man ju räkna ut med r*ven att den som gått 6000 mil BÖR vara fräschare. Men visst, allt handlar om ägaren och hur denna sköter bilen. Min Supra har gått under 6000 mil och är helt CP-fräsch både i motor och utseende. Sen som nån sa "Supran, som också är grym tycker jag är såpass vanlig numera tyvär.. " - you got to be f*cking kidding me? Som Reeplayed sa, det handlar ju om att de sticker ut så mycket att det känns som att de är vanliga. Jag är ute och kör en del och ser typ ALDRIG Supror. - förutom på race kanske och så. Ser ju typ bara familjekombis, beemers å sjuföttis ^^, Så...SUPRA! Skaffar du Supra så glöm inte supraclubsweden !


Supran, bara ljudet från 6an dräper


Och jag som tkr supran ser så jävla gammal ut innuti! Någon som haft flera supror kanske kan hjälpa mig med tips på saker man ska titta efter? Varför är det skinn säten bak och tyg fram? Verkar skumt!


Kan väl delvis hålla med om att interiören ser lite old-school ut på vissa ställen. Men allt går att fixa! Kan ju börja med att byta stolar, kanske byta klädseln på baksätet (om man nu ens vill ha ´baksäte, går ju inte å va fylletaxi ändå direkt), putsa upp det mesta, lacka interiör-panelen, kromade mätarringar, TRD-mätartavlor, byta lite lampor till dioder, byta golvmattor, byta pedalerna, byta växelspak/damask och handbromsen, fixa dit nån snygg dvd-spelare, lite mätare och så. Personligen håller jag just nu på att "slita" isär hela panelen och byter samtliga glödisar till vita dioder. Byter även lamporna i AC-panelen (ett j*vla jobb!) till vita dioder, kommer bli kanonsnyggt!


Jo visst går det att fixa kanske. Men själva brädans design är ju som den är. Tkr mest det ser så fruktansvärt tråkigt ut på passagerar sidan! Bilen ifråga är importerad av en privatperson som själv åkte ner till Japan och valde ut bilen. Han åkte sedan med bilen ca 8mån. Låter bra? Tänkte på reservdelar. Hur är det med sånna? Bromsbelägg fanns på mekonomen, ca 961kr fram och 739kr bak! Hutlöst, men man byter det ju inte så ofta heller. Tips på någon sida med BILLIGA reservdelar som typ belägg, bromsskivor och sånt! Dyrt på Toyota? Är mkt det här som hindrar mig.... Kostnad att äga. Försäkringskostnad. Killen som har bilen nu är 26år, kostar 800kr i månader. Jag är bara 21. Grym beslutsångest.


Tyg i framstolarna är det bara i Japspecen, i UK-specen är det skinn fram med. Supran är dyrare, ätt köpa och att äga men det är en underbar bil.. Tror att du kommer bli grymt nöjd!


Grejjer från Toyota direkt är oftast j*kligt dyrt anser jag själv. Finns hutlöst många ställen man kan hitta bra grejjer för bra priser. På Ebay finns det sjukt mycket prylar! Sen finns det ju suprastore, Titan motorsport, PBZ, Jspec etc etc. Sen kan man alltid hitta prylar till bra priser på supraforum och så också, alltid privatpersoner som vill bli av med lite saker Jag ångrar inte en sekund att jag köpte Supra. Kommer säkert gråta när (om?) jag säljer den


okej. Men var köper ni belägg och skivor? Måste ju finnas nåt billigt ställe för sånt. Vet ni vad den här fronten heter? Är det bara en annan läpp? Så vill jag att min supra ska se ut i fronten, cleant! Har bestämt att jag ska titta på bilen i slutet av veckan.


Bilen är ju en sportbil med allt vad det innebär, man har ju byggt bilen för att den ska gå fort och ha bra väghållning och inte för att den ska vinna interiördesignspriser. Jag älskar interiören i Supran och den går att piffa upp ifall man skulle vilja. Att bilen kommer direkt från Japan ser jag bara som positivt då japanerna oftast håller sina bilar i mycket gott skick. Helt ärligt så kommer reservdelarna inte vara en stor utgift då Supran är riktigt robust byggd och otroligt överdimensionerad, ärligt måste jag säga att det mesta som byts på supror är bakdäck. Ifall någon givare eller något ger upp så finns det reservdelar så är det bara att kontakta SMR, SMR kan ta in i stort sett allt till suprorna. Är det kris så är det Toyota som gäller. PBZ har även dem lite smått och gott och sen går det att finna reservdelar utanför Sveriges gränser också. Som sagt det är en sportbil och till sportbilar så brukar inte reservdelarna kosta som till en volvo och till en bil som kostar lite vill man ju gärna inte tumma på kvalitet och köpa det billigaste som går att hitta. Priserna överlag på reservdelar ligger något över vad de skulle göra till medelbilen skulle jag kunna tänka mig. Jag är lika gammal som dig och för mig går försäkringen på när jag ringt runt lite mellan 1300-2000 i månaden beroende på bolag, Jag tycker det är överkomligt för sålänge man är under 24 år så kostar alla bilar sk*tmycket i försäkring oavsett effekt och för mig som bor i en förort i Stockholm så visste jag om att försäkringen skulle ligga på mycket. Dessutom brukar du ju bilen bara under sommarhalvåret och garageförsäkringen kostar knappt någonting. Håller fullt med Arcangelus, när du väl sitter bakom ratten i Supran så är det svårt att inte le när du kör, än obeskrivlig känsla. Det är en RMM-läpp på bilden.


Utan tvekan Supra.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka